Ароматна і дуже смачна вірменська пасуц долма

вірменська пасуц долма

Пропонуємо вам спробувати ситне і корисне вірменське блюдо. Пасуц долма або по-іншому пісна долма підходить для правильного харчування. Виноградне листя робить блюдо неймовірно ароматним і смачним.

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
2 год 50 хвДрук
  • Сочевицю, горох, нут, червону квасолю і пшеничну крупу залийте холодною водою на 6-8 годин. Потім відкиньте їх на друшляк, залийте чистою водою і поставте варитися все окремо. Варити варто до напівготовності, посоліть за 5 хвилин до зняття з вогню.
  • Варені інгредієнти змішайте в мисці.
  • Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і обсмажте на олії до золотистого кольору.
  • Додайте до бобових обсмажену цибулю, подрібнену зелень і приправи, перемішайте.
  • Також додайте в начинку подрібнені горіхи, часник і сік лимона. Добре перемішайте і начинка готова.
  • Виноградне листя промийте проточною водою, залийте окропом і залиште на 10-15 хвилин. Потім зріжте з листя стебла.
  • Покладіть трохи начинки на виноградний лист і загорніть її. Якщо виноградне листя дуже дрібне, візьми два листа і покладіть їх внахлест.
  • У каструлю з товстим дном влийте трохи рослинної олії і викладіть в неї долму щільним шаром.
  • Приготуйте заправку. Змішайте пару столових ложок томатної пасти з водою і лимонним соком. При бажанні заливку можна трохи підсолити. Влийте її в каструлю.
  • На долму покладіть плоску тарілку і встановіть невеликий вантаж. Доведіть блюдо до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть при слабкому кипінні близько години.

Їдять пасуц долму холодною. Тому перед вживанням її слід потримати деякий час в холодильнику.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь