Як же добре, коли взимку є можливість відкрити баночку овочевої закуски і смачно перекусити. Адже часом бажання щось вигадувати на вечерю взагалі немає. У цій ситуації і виручають заготовки, які ще з літа чекають свого зоряного часу. Тому сьогодні ми розповімо, як закрити баклажани з аджикою на зиму. Їх гострота і аромат приведуть вас у захват!
Якщо вам подобаються пікантні страви, тоді ці баклажани однозначно підкорять ваше серце. А рідні будуть розпитувати, як же домогтися такого ідеального смаку. Тоді вже вирішуйте, ділитися з ними рецептом або ж залишити його в таємниці.
Як закрити баклажани з аджикою на зиму
Для приготування такої закуски варто вибирати м’ясисті помідори. Це потрібно, для того щоб томатний соус вийшов досить густим. Так як баклажани, плаваючі в соку з помідорів, не той результат, якого хотілося б домогтися.
- Баклажан 2 кг.
- Помідор 1.5 кг.
- Часник 6 зубців
- Перець чилі 2 шт.
- Сіль 1 ст. л.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% 50 мл.
- Олія соняшникова 150 мл.
- Гарненько моєму томати. Розрізаємо їх навпіл. Промиваємо гострий перець. Видаляємо плодоніжки і насіння. Пропускаємо через м’ясорубку перець і помідори.
- Ретельно моєму баклажани. Нарізаємо їх великими брусочками. Викладаємо в глибоку ємність, додаємо невелику кількість олії і перемішуємо. Потім поміщаємо баклажани на деко. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
- Вливаємо в каструлю з товстими стінками соняшникову олію. Додаємо томатну суміш з перцем. Відправляємо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння. Варимо протягом півгодини.
- Очищаємо часник. Пропускаємо його через прес. Додаємо часник, сіль і цукор в томатну суміш. Гарненько все перемішуємо.
- Вливаємо в каструлю з томатами оцет 9 %. Викладаємо рум’яні баклажани. Ретельно перемішуємо. Накриваємо кришкою і залишаємо на 10 хвилин.
- Розкладаємо баклажани в стерилізовані банки. Заливаємо їх томатної сумішшю. Закриваємо щільно кришками. Загортаємо ємності ковдрою і залишаємо до повного охолодження.
За підсумком у вас вийде 4 півлітрових баночки ароматних баклажанів в аджиці. Зберігати таку заготовку можна не тільки в холодильнику, комора для цього завдання також згодиться. А як зазвичай ви закриваєте на зиму баклажани? Поділіться своїм рецептом-фаворитом!