У кожної господині свій смак борщу. У цьому я переконалася вже давно. У нашій родині всі готують борщ по одному рецепту, але так, як у мами, все одно не виходить. Ми з сестрою навіть влаштовували змагання, хто зробить улюблене блюдо швидше і смачніше. Перемогла дружба! Борщ з болгарським перцем і квасолею завжди хороший.
Насичений і багатий смак першої страви доповнює приголомшливий аромат. А який же борщ без квасолі. Я використовую консервовану, щоб було швидше. За бажанням можна додати трохи цукру і лимонної кислоти. Якщо ви вирішили замінити цибулю-порей ріпчастою, обсмажте її і пасеруйте разом з іншими овочами. І не забувайте, на другий день борщ ще краще!
- Курячий бульйон 2.5 л.
- Куряче філе 250 гр.
- Морква 1 шт.
- Селера 50 гр.
- Капуста білокачанна 300 гр.
- Перець болгарський 2 шт.
- Картопля 250 гр.
- Цибуля порей 1 шт.
- Часник 3 зуб.
- Квасоля біла консервована 300 гр.
- Томатна паста 1 ст. л.
- Буряк 1 шт.
- Лавровий лист 3 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Відваріть і процідіть бульйон. Курку наріжте кубиками і обсмажте на невеликій кількості олії до золотистого кольору.
- Наріжте моркву, буряк і селеру соломкою, перець — кубиками, наріжте капусту і подрібніть цибулю.
- Розігрійте сковороду з соняшниковою олією і доведіть до напівготовності моркву, буряк і селеру. Додайте томатну пасту і тушкуйте ще 2-3 хвилини.
- Закип’ятіть бульйон, всипте капусту, коли закипить, додайте нарізану брусочками картоплю і філе. Варіть 5 хвилин після закипання, після чого додайте болгарський перець.
- Покладіть зажарку, сіль і перець. Варіть до готовності на повільному вогні. Додайте квасолю і цибулю-порей, доведіть до кипіння. Опустіть в каструлю лавровий лист і варіть ще 3 хвилини.
- Зніміть з вогню, видавіть часник, перемішайте і накрийте кришкою. Залиште на 10 хвилин, щоб борщ настоявся.
Наваристий і ароматний борщ готовий. Насипте в тарілку, додайте ложку сметани, трохи зелені і чекайте захоплених зітхань і компліментів. Таке блюдо не зможе залишитися без уваги.