Борщ з болгарським перцем

Борщ з болгарським перцем
Час приготування: 1 год 10 хв

У кожної господині свій смак борщу. У цьому я переконалася вже давно. У нашій родині всі готують борщ по одному рецепту, але так, як у мами, все одно не виходить. Ми з сестрою навіть влаштовували змагання, хто зробить улюблене блюдо швидше і смачніше. Перемогла дружба! Борщ з болгарським перцем і квасолею завжди хороший.

Насичений і багатий смак першої страви доповнює приголомшливий аромат. А який же борщ без квасолі. Я використовую консервовану, щоб було швидше. За бажанням можна додати трохи цукру і лимонної кислоти. Якщо ви вирішили замінити цибулю-порей ріпчастою, обсмажте її і пасеруйте разом з іншими овочами. І не забувайте, на другий день борщ ще краще!

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
1 год 10 хвДрук
  • Відваріть і процідіть бульйон. Курку наріжте кубиками і обсмажте на невеликій кількості олії до золотистого кольору.
  • Наріжте моркву, буряк і селеру соломкою, перець — кубиками, наріжте капусту і подрібніть цибулю.
  • Розігрійте сковороду з соняшниковою олією і доведіть до напівготовності моркву, буряк і селеру. Додайте томатну пасту і тушкуйте ще 2-3 хвилини.
  • Закип’ятіть бульйон, всипте капусту, коли закипить, додайте нарізану брусочками картоплю і філе. Варіть 5 хвилин після закипання, після чого додайте болгарський перець.
  • Покладіть зажарку, сіль і перець. Варіть до готовності на повільному вогні. Додайте квасолю і цибулю-порей, доведіть до кипіння. Опустіть в каструлю лавровий лист і варіть ще 3 хвилини.
  • Зніміть з вогню, видавіть часник, перемішайте і накрийте кришкою. Залиште на 10 хвилин, щоб борщ настоявся.

Наваристий і ароматний борщ готовий. Насипте в тарілку, додайте ложку сметани, трохи зелені і чекайте захоплених зітхань і компліментів. Таке блюдо не зможе залишитися без уваги.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь