Дивлячись на список інгредієнтів, ви, можливо, подумаєте, що перед вами складний рецепт, але це помилка. Продукти будуть потрібні найпростіші, а готувати ці булочки дуже легко. Ніжні, соковиті, повітряні з приємним м’яким кремом, який вигідно відтіняє солодкість булочок з корицею.
На приготування тіста ви не витратите багато часу, та й по діям тут все просто. Начинка і крем робляться ще простіше.
Маленький лайфхак: якщо у вас немає можливості залишити тісто в теплому приміщенні, щоб воно підходило, просто нагрійте до мінімуму – там можна і залишити тісто.
Інгредієнти
- Для тіста
- Борошно пшеничне 600 гр.
- Масло вершкове 80 гр.
- Цукор-пісок 70 гр.
- Сухі дріжджі 8 гр.
- Молоко коров’яче 250 мл.
- Куряче яйце 2 шт.
- Сіль 1 ч. л.
- Для начинки
- Тростинний цукор 200 гр.
- Масло вершкове 40 гр.
- Кориця 2 ч. л.
- Для крему
- Кисломолочний сир 5% 150 гр.
- Масло вершкове 60 гр.
- Молоко коров’яче 50 мл.
- Цукрова пудра 2 ч. л.
Кроки
- У миску необхідної глибини налийте тепле молоко. У неї ж відправте цукор і дріжджі. Добре перемішайте. Залиште на 10 хвилин, щоб дріжджі активувалися.
- В отриману опару додайте солі і вершкове масло, яке потрібно попередньо розтопити. Туди ж розбийте 2 яйця і добре розмішайте до однорідного стану.
- Потім в кілька заходів вводите просіяне борошно, перемішуючи кожен раз. Слідкуйте, щоб не було грудочок. Всього вам знадобиться приблизно 550 грам борошна.
- Коли тісто стане важко заважати ложкою, вимішуйте його руками. А щоб воно не липло, використовуйте додаткові 50 грам борошна.
- Ємність, в якій буде відпочивати тісто, промажте невеликою кількістю рослинної олії. Покладіть туди тісто і залиште на годину в теплому місці.
- Через годину тісто має стати об’ємніше. Обімніть його і розкачайте у великий пласт прямокутної форми – приблизний розмір 50 на 30 сантиметрів.
- Всю площу тіса змастіть розм’якшеним вершковим маслом – вам знадобиться 40 грам.
- В окремій тарілці змішайте тростинний цукор з корицею. Тепер цю суміш потрібно висипати на тісто.
- Сформуйте рулет, закочуючи пласт тісту з довгої сторони. Відріжте краї.
- Потім розділіть рулет на 16 рівних частин. Для цього розділіть спочатку його навпіл, потім отримані частини знову розріжте навпіл. Продовжуйте половинити кожну частину, поки у вас не з’явиться 16 заготовок булочок.
- Форму для випікання змастіть вершковим маслом і покладіть в них булочки. Залиште хвилин на 40, щоб вони ще збільшилися в обсязі.
- Тим часом займіться кремом. У ємність викладіть сир, додайте масло і цукрову пудру. Збийте все міксером до однорідної маси. Потім влийте молока і знову збийте.
- Запікайте булочки при 180 градусах протягом півгодини.
- Поки булочки не охололи, змастіть їх приготованим кремом.