Буряковий салат з чорносливом і заправкою з хрону

Час приготування: 1 год 30 хв

Для того щоб приготувати оригінальне і корисне блюдо, необов’язково купувати екзотичні продукти, досить трохи поекспериментувати зі звичними.

Наприклад, цей салат зі звичайних інгредієнтів зовсім небанальний, до того він володіє незаперечною користю. Буряк здатна відновлювати якість і обсяг крові. Чорнослив покращує роботу шлунково-кишкового тракту. А хрін застосовується для лікування запалення жовчовивідних шляхів. І це далеко не повний список благотворних властивостей інгредієнтів. Не салат, а справжня вітамінна бомба!

Головне — такий буряковий салат не соромно подати до святкового столу, так як він виглядає дуже апетитно, та й смак вище всяких похвал!

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
1 год 30 хвДрук
  • Для початку приготуйте заправку: замочіть чорнослив в гарячій воді на 10-15 хвилин, потім процідіть його і наріжте дуже дрібно.
  • Змішайте чорнослив з тертим хріном і несолодким, бажано домашнім йогуртом. Гарненько посоліть і поперчіть. Поставте на деякий час в холодильник.
  • Вимийте за допомогою щітки для овочів буряк і картоплю і загорніть їх у фольгу. Розігрійте духовку до 180 градусів і готуйте овочі до м’якого стану. Картопля приготується приблизно через 45 хвилин, буряк — не менше ніж через годину.
  • Зачекайте, щоб овочі трохи охололи, обдайте їх прохолодною водою, очистіть і наріжте соломкою. Візьміть яблуко, видаліть серцевину і наріжте його таким же способом. Полийте його лимонним соком, щоб не потемніло.
  • Очистіть насіння гарбуза, подрібніть їх ножем і злегка підсмажте на сковороді.
  • Всі підготовлені інгредієнти разом із заправкою добре перемішайте в мисці. Можна викласти шарами в прозоре блюдо.

Якщо хочете зробити теплий салат, тоді не остуджують приготовані буряк, картопля і гарбузове насіння і не ставте заправку в холодильник.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 2 оцінки, середнє 4.5 з 5 )
Залишити відповідь