Деруни, або млинці з тертої картоплі з фаршем – кращий варіант страв з цих продуктів. Картоплю подрібнюємо на крупній тертці, що набагато легше, ніж на дрібній, та й смак їх виходить інший. Готуємо такі деруни в духовці і під сирною скоринкою, щоб картопля розпарилася і блюдо вийшло ніжним і нежирним.
Інгредієнти
Порції: –+
- Картопля 10 шт.
- Фарш м’ясний 450 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Твердий сир 100 гр.
- Борошно пшеничне 2 ст. л.
- Майонез столовий молочний 1 ст. л.
- Паприка 1 ч. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- В окремому посуді добре вимішуємо м’ясний фарш з подрібненою цибулиною, одним яйцем, сіллю і чорним перцем.
- З фаршу мокрими руками формуємо невеликі котлети з розрахунку 2 штуки на порцію.
- На крупній тертці натираємо очищену і промиту картоплю. Картопляну масу трохи віджимаємо для видалення соку і кладемо в миску.
- Додаємо до неї подрібнену другу цибулину, яйце, по ложці борошна з майонезом, паприку і сіль з перцем. Потім картопляну масу з цими інгредієнтами добре перемішуємо.
- Застеляємо деко або форму для випічки, змащеною олією папером або фольгою. З тертої картоплі формуємо невеликі круглі деруни і розкладаємо їх на деко на невеликій відстані один від одного.
- Поверх кожної заготовки кладемо сформовані з фаршу котлети. Їх покриваємо невеликою кількістю картопляної маси, що залишилася і зверху посипаємо натертим сиром. Запікаємо деруни в духовці, розігрітій до 190°С, протягом півгодини.
Готову страву подаємо до столу гарячою, доповнивши її овочевим салатом. Приємного апетиту!