Свіжі кабачки зберігаються дуже недовго, а так хочеться відчувати їх смак і пізньої осені, і взимку…. Тому, пропоную приготувати вам найніжнішу овочеву ікру, яка дуже нагадує ту, що продається в магазині.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 3 кг.
- Цибуля ріпчаста 1 кг.
- Помідор 2 кг.
- Морква 1 кг.
- Оцет яблучний 6% 3 ст. л.
- Цукор-пісок 4 ст. л.
- Сіль 2 ст. л.
- Олія соняшникова 100 мл.
Кроки
- Морквину гарненько промиваємо під струменем води, очищаємо від шкірки. Нарізаємо кільцями середньої товщини і обсмажуємо на соняшниковій олії до м’якості.
- Слідом за морквою «звільняємо» від лушпиння один кілограм ріпчастої цибулі, подрібнюємо і пасеруємо на олії до готовності.
- Соковиті томати довільно ріжемо, смажимо на середньому вогні близько 7-9 хвилин.
- З кабачків знімаємо щільну жорстку шкірку, виймаємо насіннєву частину і на рослинній олії обсмажуємо до напівготовності.
- Після того, як всі овочі пройшли термічну обробку – з’єднуємо їх і перебиваємо в блендері до однорідної консистенції.
- Пюре, що вийшло перекладаємо в вогнетривкий посуд (каструлю або таз) відповідного розміру, додаємо сіль, цукровий пісок, томатну пасту і оцет – перемішуємо і готуємо на повільному вогні приблизно півтори години, періодично помішуючи.
- Гарячу закуску розливаємо по заздалегідь простерилізованим баночкам і закочуємо. Перевертаємо тару, накриваємо ковдрою і в такому вигляді залишаємо на добу до повного охолодження.
Приємного апетиту!