Приготувати шаурму дуже просто, адже все що потрібно — підготувати інгредієнти для начинки і загорнути в уже готовий лаваш. Але якщо є час, то можна приготувати повністю домашнє блюдо, тобто спекти і сам лаваш.
Інгредієнти
Порції: –+
- Для тіста
- Борошно пшеничне 3 склянки
- Вода тепла 250 мл.
- Сіль 1 ч. л.
- Рослинна олія 50 мл.
- Для начинки
- Капуста білокачанна
- Огірок 2 шт.
- Куряча грудка 150 гр.
- Сметана 15% 3 ст. л.
- Сіль 1.5 ч. л.
- Квасоля червона 50 гр.
- Цибуля зелена 1 пучок
Кроки
- У миску вливаємо теплу воду, всипаємо сіль і розмішуємо до розчинення всіх кристаликів.
- Частинами вводимо борошно і замішуємо м’яке тісто спочатку в мисці, а потім скачуємо на столі протягом 5-10 хвилин.
- Збираємо тісто в кулю, кладемо в пакет і залишаємо на 10 хвилин. Потім ділимо на дві частини, кожну скачуємо в джгутик і поділяємо на шматочки.
- Шматочки тіста обвалюють в борошні і розгортаємо на невеликі кружечки.
- Половину кружечків змащуємо рослинною олією і закриваємо необмазаним кружечком.
- Тепер скачуємо тонкі кола і відразу відправляємо на гарячу сковороду.
- Як тільки тісто вздується, обережно відкриваємо другу половинку, готовий лаваш відразу накриваємо рушником.
- Для начинки шаткуємо капусту, присолюємо і розминаємо руками.
- Тонкою соломкою ріжемо свіжий огірок.
- Дрібно шаткуємо невеликий пучок зеленої цибулі.
- До капусти перекладаємо огірок із зеленню, а також нарізану тонкою соломкою відварну курячу грудку.
- Слідом додаємо майонез, за бажанням відварну червону квасолю і все перемішуємо.
- На лаваш викладаємо начинку, підвертаємо краї і загортаємо в рулет.
- Кладемо шаурму на сковороду з невеликою кількістю олії і смажимо з двох сторін до рум’яності.
Шаурму не можна гріти в мікрохвильовій печі, інакше лаваш розкисне і втратить свою текстуру.