Рецепти риби з картоплею
Риба з картоплею в духовці – кращі ідеї для сімейного та святкового обіду
Для другої страви підійде практично будь-яка риба. Найчастіше використовують минтай, тріску, щуку, скумбрію, окуня. Начинку для випічки готують з горбуші, форелі або сьомги. Для заливних пирогів господині зазвичай беруть консервовану рибу.
П’ять нашвидших рецептів страв з риби і картоплі в духовці:
- Тортіно з анчоусами білими грибами і картоплею.
- Судак запечений в духовці з картоплею.
- Карась запечений з картоплею в духовці з майонезом.
- Філе морського окуня запечене в духовці.
- Риба запечена у фользі.
Картоплю ріжуть кружечками або брусочками. Також її можна попередньо відварити або натерти на тертці. Нерідко до складу страви включають і інші овочі: цибуля, солодкий перець, морква, помідори. Гарнір змішують з соусом зі сметани або майонезу, спеціями і ароматними травами. Запіканки і гарячі страви часто посипають тертим сиром.
Як приготувати рибу з картоплею в духовці
Корисні поради стануть в нагоді досвідченим і початківцям кулінарам.
П’ять найбільш низькокалорійних рецептів картоплі з рибою в духовці:
- Риба у фользі з картоплею в духовці.
- Тріска в рукаві запечена в духовці.
- Картопляна запіканка з рибним фаршем.
- Макрурус запечений з картоплею.
- Морський окунь запечений з картоплею в духовці у фользі.
Рекомендації:
- Листкові страви, запечені в формі, виходять соковитими і ніжними. Філе очищають від кісток і шкірки, нарізають шматочками. Після цього рибу змішують з сіллю і спеціями. Картоплю і моркву ріжуть кружальцями, а цибулю кільцями. Продукти по черзі викладають у форму, змащують кожен шар сметаною або майонезом. Запікають частування при температурі 180-200 °з до готовності.
- Для заливних пирогів готують рідке тісто і начинку. Сиру рибу подрібнюють і обсмажують на сковороді з цибулею. Консерви змішують з соусом, вареним яйцем і будь-якими овочами. Половину тіста виливають у форму і викладають на нього начинку. Продукти заливають тістом, що залишилося. Пиріг печуть 20-30 хв при температурі 170-190 °с.
- Щоб приготувати запіканку, продукти спочатку пропускають через м’ясорубку або подрібнюють їх блендером. У тісто додають сирі яйця, сметану, іноді сир. Частування посипають сиром і запікають до готовності на середньому вогні.
- Випічку з рибою і картоплею готують з листкового, прісного або дріжджового тіста. Пирогу можна надати круглу, квадратну і витягнуту форму. Тісто ділять на 2 частини і розгортають їх товщиною 5-7 мм Один пласт викладають на деко, застелене пергаментом. На нього кладуть картоплю, шматочки риби і цибулю. Продукти посипають сіллю і перцем, потім накривають їх другим пластом. Пиріг печуть близько 40-50 хв.
Страви з риби і картоплі добре поєднуються з соусом зі сметани або сиру.
Гаряче частування можна подати на обід або вечерю, доповнивши його свіжими або тушкованими овочами.