Риба з картоплею в духовці – кращі ідеї для сімейного та святкового обіду

Для другої страви підійде практично будь-яка риба. Найчастіше використовують минтай, тріску, щуку, скумбрію, окуня. Начинку для випічки готують з горбуші, форелі або сьомги. Для заливних пирогів господині зазвичай беруть консервовану рибу.

П’ять нашвидших рецептів страв з риби і картоплі в духовці:

  1. Тортіно з анчоусами білими грибами і картоплею.
  2. Судак запечений в духовці з картоплею.
  3. Карась запечений з картоплею в духовці з майонезом.
  4. Філе морського окуня запечене в духовці.
  5. Риба запечена у фользі.

Картоплю ріжуть кружечками або брусочками. Також її можна попередньо відварити або натерти на тертці. Нерідко до складу страви включають і інші овочі: цибуля, солодкий перець, морква, помідори. Гарнір змішують з соусом зі сметани або майонезу, спеціями і ароматними травами. Запіканки і гарячі страви часто посипають тертим сиром.

Як приготувати рибу з картоплею в духовці

Корисні поради стануть в нагоді досвідченим і початківцям кулінарам.

П’ять найбільш низькокалорійних рецептів картоплі з рибою в духовці:

  1. Риба у фользі з картоплею в духовці.
  2. Тріска в рукаві запечена в духовці.
  3. Картопляна запіканка з рибним фаршем.
  4. Макрурус запечений з картоплею.
  5. Морський окунь запечений з картоплею в духовці у фользі.

Рекомендації:

  • Листкові страви, запечені в формі, виходять соковитими і ніжними. Філе очищають від кісток і шкірки, нарізають шматочками. Після цього рибу змішують з сіллю і спеціями. Картоплю і моркву ріжуть кружальцями, а цибулю кільцями. Продукти по черзі викладають у форму, змащують кожен шар сметаною або майонезом. Запікають частування при температурі 180-200 °з до готовності.
  • Для заливних пирогів готують рідке тісто і начинку. Сиру рибу подрібнюють і обсмажують на сковороді з цибулею. Консерви змішують з соусом, вареним яйцем і будь-якими овочами. Половину тіста виливають у форму і викладають на нього начинку. Продукти заливають тістом, що залишилося. Пиріг печуть 20-30 хв при температурі 170-190 °с.
  • Щоб приготувати запіканку, продукти спочатку пропускають через м’ясорубку або подрібнюють їх блендером. У тісто додають сирі яйця, сметану, іноді сир. Частування посипають сиром і запікають до готовності на середньому вогні.
  • Випічку з рибою і картоплею готують з листкового, прісного або дріжджового тіста. Пирогу можна надати круглу, квадратну і витягнуту форму. Тісто ділять на 2 частини і розгортають їх товщиною 5-7 мм Один пласт викладають на деко, застелене пергаментом. На нього кладуть картоплю, шматочки риби і цибулю. Продукти посипають сіллю і перцем, потім накривають їх другим пластом. Пиріг печуть близько 40-50 хв.

Страви з риби і картоплі добре поєднуються з соусом зі сметани або сиру.

Гаряче частування можна подати на обід або вечерю, доповнивши його свіжими або тушкованими овочами.

1 год 50 хв2
Річковий окунь із картоплею в духовці – це ситна страва для сімейного обіду чи вечері. Приготувати його в домашніх умовах дуже просто. Для цього беріть на замітку перевірений...
2 год 10 хв2
Швидко і смачно запекти рибу з картоплею можна в рукаві. Такий спосіб зробить продукти соковитими і більш ароматними. Забирайте яскраву кулінарну ідею для вашого обіду або вечері.
риба з картоплею в горщику в духовці
2 год 20 хв2
Цікаве блюдо для вашого столу – запечена риба з картоплею в горщику. Частування вийде неймовірно соковитим і ароматним. Подавайте до столу, доповнивши свіжою зеленню.
1 год 5 хв4
Хочете здивувати своїх близьких і урізноманітнити домашнє меню? Приготуйте апетитну запіканку з риби і овочів. Смачне і яскраве блюдо подавайте до сімейного обіду або вечері. Спробуйте!
риба з картоплею і сметаною в духовці
1 год 40 хв4
Соковита і апетитна рибка з картоплею виходить за допомогою сметанної заливки. Використовуйте простий кулінарний рецепт в духовці, щоб урізноманітнити ваш домашній стіл.
риба з картоплею, цибулею і морквою в духовці
1 год 40 хв4
Смачне і просте в приготуванні блюдо – запечена риба з картоплею, цибулею і морквою. Яскраве частування стане ідеальним рішенням для сімейної вечері. Порадуйте себе і домашніх.
Філе риби, запечене з картоплею і овочами
1 год 40 хв3
Соковита запечена риба виходить з додаванням картоплі та інших овочів. Таке блюдо стане яскравою ідеєю для сімейної вечері. Зверніть увагу на оригінальний і простий у виконанні кулінарний рецепт.
1 год 40 хв4
Яскраве блюдо для домашнього столу – риба, запечена з картоплею і помідорами під сиром. Таке частування нагадає соковиту і апетитну запіканку. Подавайте до обіду, вечері або в рамках.
1 год 45 хв4
Щоб запечена риба з картоплею вийшла максимально соковитою, приготуйте її в майонезі. Смачне і поживне блюдо стане яскравим частуванням для вашого столу, яке не вимагає додаткового гарніру.
Червона риба з картоплею в духовці
1 год 40 хв2
Корисна і неймовірно смачна червона риба – улюблениця на багатьох столах. Приготувати її можна в духовці разом з картоплею. Таке блюдо послужить відмінним вечерею для вас і вашої...
60 хв1
Смачна і поживна ідея для домашньої вечері – запечена у фользі риба з картоплею. Так продукти вийдуть більш соковитими, ароматними і насиченими. Беріть на замітку!