Гарбузовий суп з куркою виходить надзвичайно апетитним. Хрумка курочка і сухарики чудово доповнюють найніжнішу кремову текстуру яскравого осіннього супу. Ароматне частування можна подати на звану вечерю або насолодитися тарілкою у вузькому сімейному колі.
Інгредієнти
Порції: –+
- Гарбуз 500 гр.
- Окріп 700 мл.
- Картопля 2 шт.
- Часник 2 зубчики
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 2 шт.
- Вершки 15-20% 100 мл.
- Сіль ½ ч. л.
- Сушений часник 1 ч. л.
- Курка 300 гр.
- Спеції для курки за смаком
- Імбір мелений 1 ч. л.
- Олія оливкова 2 ст. л.
- Італійські трави для подачі
- Сухарики для подачі
Кроки
- Гарбуз вимийте та обсушіть. Розріжте навпіл, видаліть начинки, а потім почистіть від шкірки гострим ножем. З цибулини зніміть лушпиння. Коренеплоди обдайте під краном водою, помийте щіткою і видаліть шкірку овочечисткою.
- Цибулю настругайте довільно. Морквину натріть терткою. У товстостінну каструлю влийте олію без запаху. Складіть овочі і спассеруйте до м’якого стану.
- Очищений гарбуз наріжте великими квадратиками. Надішліть до овочів і підрум’яньте, періодично перевертаючи.
- Картоплю розріжте на кубики. Надішліть до овочів.
- Залийте окропом. Після закипання мінімізуйте нагрівання і варіть під кришкою хвилин 20. Посоліть і приправте меленим імбиром.
- Поки вариться суп, обмийте куряче м’ясо, мені подобається використовувати м’якоть курячого стегна. Поріжте, як вам подобається. Підсмажте на сухій сковороді.
- Коли м’ясо покриється рум’яною скоринкою з усіх боків, приправте спеціями для курки.
- Білий хліб або батон наріжте квадратиками, складіть в пакет, полийте маслом, підсоліть і приправте сушеним часником, перемішайте, викладіть на деко і підсушіть у духовці.
- Каструлю з овочами зніміть з плити і акуратно, щоб не обпалити руки пором, пробийте вміст занурювальним блендером до гладкої маси.
- Влийте вершки, додайте подрібнений часник. Розмішайте. Суп поставте на плиту і прогрійте кілька хвилин.
Ошатний гарбузовий суп розлийте по тарілках . Прикрасьте шматочками рум’яної курки та часниковими сухариками, присипте італійськими травами. Запрошуйте сім’ю до обіднього столу та їжте з насолодою!