Цей рецепт Сіннабон нагадує класичний, тільки в начинці замість кориці використовується мак. Можливо, булочки вийдуть трохи менш ароматними, але вони обов’язково залишаться дуже і дуже смачними. Більш того, мак додасть якусь частку пікантності цих ласощів.
Важливо: коли будете в тісто вводити розтоплене вершкове масло, стежте, щоб воно не було гарячим.
Для зручності замість ложки при замішуванні тіста на початковому етапі можна використовувати міксер – він легше впорається з утворенням грудок. Мак замочувати не потрібно – після додаткового подрібнення в блендері він стане більш м’яким.
Інгредієнти
- Для тіста
- Борошно пшеничне 550-600 гр.
- Масло вершкове 80 гр.
- Цукор-пісок 70 гр.
- Дріжджі 8 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Молоко коров’яче 250 мл.
- Для начинки
- Мак 100 гр.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Масло вершкове 60 гр.
- Для крему
- Кисломолочний сир 9% 140 гр.
- Молоко коров’яче 20-30 мл.
- Цукрова пудра за смаком
Кроки
- Тепле молоко вилийте в тару достатньої глибини. Додайте туди цукор і трошки просіяного борошна, перемішайте віночком.
- Потім введіть дріжджі, знову перемішайте і залиште хвилин на 10 – дріжджі повинні активуватися, і на поверхні з’явиться шапочка.
- Коли опара встигне, вбийте в неї яйця і розмішайте. Потім додайте вершкове масло, яке потрібно розтопити заздалегідь, і знову все змішайте.
- До просіяного борошна додайте солі і перемішайте, щоб вона розподілилася.
- У кілька заходів введіть до яєчної суміші борошно. Замішуйте тісто спочатку лопаткою, потім руками.
- Тісто накрийте плівкою або рушником і залиште в теплі, щоб воно піднялося. Тісто краще не чіпати протягом години.
- Мак відправте в блендер. Туди ж покладіть цукор і злегка подрібніть.
- Після додайте вершкове масло – воно повинно бути розтопленим – і перемішайте. У вас повинна вийти пастоподібна маса.
- Тісто, яке збільшилося в розмірі рази в 2-3, розкачайте в досить тонкий пласт. Не тисніть на нього занадто сильно, щоб воно не опало.
- Викладіть начинку на тісто, залишивши вільний край. Скачайте в щільний рулет з більш довгої сторони пласта.
- Наріжте на кілька частин приблизно одного розміру – товщина близько 2-3 сантиметрів.
- Викладіть зрізом вгору на деко, застелене спеціальним папером. Накрийте рушником і дайте настоятися в теплому місці ще хвилинок 40.
- Булочки випікаються при температурі 180 близько 25-30 хвилинок.
- Поки можна зайнятися кремом. З’єднайте сирний сирок і цукрову пудру і перебийте все міксером.
- Додайте трохи молочка – мілілітрів 20-30 – і знову збийте.
- Готові гаряченькі сіннабони намажте кремом.