Класична грузинська закуска, на приготування якої піде не більше півгодини, проте результатом ви точно будете задоволені! Баклажани і помідори, болгарський перець, приправлені часником і кінзою – це безпрограшний варіант для шашликів, а також святкового столу.
Інгредієнти
Порції: –+
- Баклажан 4 шт.
- Помідор 2 шт.
- Перець болгарський 2 шт.
- Перець чилі 1 шт.
- Цибуля-шалот 1 шт.
- Часник 1 зубець
- Кінза 1 пучок
- Гранат 1 шт.
- Чорнослив 100 гр.
- Волоський горіх 100 гр.
- Гвоздика 5 шт.
- Олія оливкова 50 мл.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Готуємо всі інгредієнти: овочі ретельно промиваємо під струменем води і даємо трохи часу обсохнути.
- Баклажани нарізаємо досить товстими кільцями, солимо і перчимо на свій смак.
- Підсолені колечка обсмажуємо на рослинній або оливковій олії до утворення апетитної скоринки.
- Солодкий болгарський перець ріжемо на довільні часточки або брусочки, а гострий перець на тонкі кружечки.
- Нарізаний перець обсмажуємо на сильному вогні «дочірня», таким чином створюється ефект смаження на багатті.
- Червону цибулю нарізаємо середніми пелюстками і приправляємо сіллю і меленим перцем.
- З цибулею повторюємо ту ж процедуру, що і з перцем: обпалюємо на сильному вогні.
- Соковиті томати нарізаємо товстими шайбами, гарненько солимо, перчимо і скроплюємо олією оливи.
- Кружечки помідорів обсмажуємо на сильному вогні до випаровування надлишків соку.
- Баклажани, перець, томати і цибулю викладаємо на паперові рушники і дозволяємо стекти зайвому жиру, а в цей час подрібнюємо кінзу, горіхи, зубчик часнику, чорнослив і зерна граната.
- На плоскому блюді починаємо збирати закуску: шарами викладаємо овочі, присипаючи кожен наступний подрібненою зеленню, часником, гвоздикою, гранатом і чорносливом.
- Коли всі овочі виявляться на блюді – закуска, яка зібрала в собі різноманіття смаків, готова.
Приємного апетиту!