Вафлі за цим рецептом виходять хрусткими і розсипчастими. У гарячому стані вони дуже податливі і легко згортаються в трубочки або конуси. Остигаючи, тісто стабілізується, і вафлі набувають ту саму текстуру, що кришиться і тане в роті. В якості начинки для трубочок приготуємо ніжний заварний крем. Завдяки високому вмісту жирів і цукру в вафлях, розмокання від крему не відбудеться. Начинені трубочки довго залишаються хрусткими.
Інгредієнти
Порції: –+
- Маргарин вершковий 100 гр.
- Борошно пшеничне для тіста 1 ст.
- Сіль щіпка
- Цукор-пісок для тіста ½ ст.
- Куряче яйце 3 шт.
- Борошно пшеничне для крему 2 ст. л.
- Молоко коров’яче 150 мл.
- Жовтки яєчні 1 шт.
- Масло вершкове 150 гр.
- Цукор-пісок для крему 150 гр.
- Ванілін щіпка
- Рослинна олія для змазування
Кроки
- Готуємо необхідні інгредієнти для приготування тіста. Борошно просіваємо.
- Маргарин нарізаємо на шматочки і розтоплюємо до рідкого стану в мікрохвильовці або на плиті.
- Якщо рідкий маргарин занадто сильно нагрівся, то даємо йому охолонути до теплої температури перед змішуванням з яйцями, щоб вони не згорнулися.
- У розтоплений маргарин висипаємо цукровий пісок, сіль і розбиваємо яйця.
- Змішуємо все разом вручну віночком або міксером на середній швидкості. Намагаємося розчинити цукрові кристалики.
- Поверх отриманої рідкої суміші висипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Домагаємося отримання повністю однорідної маси.
- Готове тісто не повинно мати грудочок. За консистенцією воно нагадує сметану.
- Вафельницю розігріваємо до гарячого стану. За допомогою силіконової пензлика змащуємо внутрішні робочі поверхні тонким шаром рослинної олії без запаху. Змазування потрібно тільки перед випіканням першої вафлі. Тісто містить в собі жир, тому не повинно прилипати в процесі приготування вафель. Виливаємо в центр столову ложку приготованого тіста, щільно закриваємо прилад і випікаємо вафлю протягом однієї хвилини. Якщо вафля ще бліда, до готуємо її довше. Якщо виріб вийшло занадто темний, скорочуємо час випікання.
- Відразу після зняття вафлі скручуємо її в трубочку або конус. Не варто чекати, поки заготовка охолоне – вона застигне і буде ламатися.
- Таким чином з усієї кількості тіста випікаємо вафлі, звертаючи їх в трубочки. До слова, трубочки після формування рекомендується укладати швом вниз на тарілку, щоб вони добре зафіксували свою форму під час охолодження.
- Для приготування заварного крему в сотейнику або вогнетривкій мисці розтираємо жовток з цукровим піском і ваніліном. Вливаємо молоко і розмішуємо до однорідності і повного розчинення цукрових кристаликів. Висипаємо борошно і віночком інтенсивно мішаємо, щоб вмішати його в рідку суміш і розбити всі грудочки. Ставимо посуд з приготовленою масою на плиту і нагріваємо вміст при постійному помішуванні.
- Коли крем стане гарячим і загусне, знімаємо його з плити і кладемо вершкове масло. Розмішуємо до його повного розчинення. Даємо крему охолонути, накриваємо його харчовою плівкою в контакт, щоб поверхня не покрилася підсохлою скоринкою. Прибираємо крем в холодильник як мінімум на півгодини. За цей час маса повинна помітно загуснути.
- Приготований крем перекладаємо в кондитерський шприц або просто поліетиленовий мішок, в якому потім зрізаємо куточок. Начиняємо повністю остиглі трубочки, заповнюючи їх кремом з обох сторін зі шприца або мішка.
Соковитий ніжний крем вдало підкреслює хрустку розсипчасту текстуру вафель. Ідеальним доповненням до цього десерту стане чашечка кави або чаю.