Кріп — це трава сімейства зонтичних. Цю пряно-ароматичну рослину по праву називають найпопулярнішою приправою. Батьківщиною кропу є Азія. Його історія налічує майже п’ять тисяч років.
Ця рослина згадується в Біблії. Кріп корисні властивості якого цінуються на всіх континентах, набув широкого поширення завдяки своїм гастрономічним властивостям.
Що приготувати з кропом
Кріп має приємний смак і аромат. Кріп рецепти рекомендують застосовувати свіжим і сушеним. Зазвичай кулінари, готуючи страви з кропу, використовують зелень і насіння цієї рослини. Молоді мами знають, що таке кропова вода приготування якої дуже важливо для немовлят.
Свіжу зелень кропу, коли готуємо вдома, ми додаємо зазвичай в супи, салати, другі страви, соуси і підливи. Рецепти з кропом рекомендують використовувати його для консервування різних овочів, призначених для тривалого зберігання. Для цього кріп часто додають в маринад разом з квітучими парасольками.
Сушену зелень і насіння кропу додають в борщі, супи, в страви з відвареної риби і морепродуктів. Для прикраси страв часто використовуються цілі гілочки кропу. Кріп також прекрасно підходить до страв з квасолі і гороху. Цією пряністю можна ароматизувати сир, страви з яєць і деякі сорти сирів.
Кріп в харчовій промисловості використовують як пряність для овочевих консервів. З нього також виготовляють кропову олію. Вона застосовується у виробництві кондитерських виробів.
Якщо зрізати листочки кропу в період цвітіння, ними можна ароматизувати оцет і чай. Ця пряність — неодмінний компонент самих різних сухих пряних сумішей. Кріп одна з небагатьох приправ, використання якої практично не обмежена.
Однак при тривалій тепловій обробці свіжий кріп втрачає свій чудовий аромат, тому його додають в страви за хвилину до готовності, а також в уже приготовані страви.
60 хв6
Гарячі бутерброди з ковбасою, сиром, помідорами та майонезом на батоні в духовці – це чудова альтернатива піці. Приготувати гарячу закуску зможе кожен, не маючи взагалі уявлення про готування.
15 хв2
Бутерброди з яйцем на сковороді готуються у різних варіантах, але завжди виходять швидким та ситним сніданком чи перекушуванням. У цьому рецепті доповнимо бутерброди цибулею та зеленню.
15 хв8
Бутерброди з яйцем – це варіант ситного перекушування на швидку руку, який можна приготувати за лічені хвилини, особливо якщо заздалегідь відварити і остудити курячі яйця.
10 хв3
Бутерброди з креветками і лимоном – це ніжне за смаком, поживне та привабливе частування для домашнього свята або фуршету. Така закуска стане справжньою окрасою вашого столу та нікого...
15 хв8
Бутерброди з червоною рибою – це проста у виконанні, неймовірно смачна та яскрава закуска для вашого столу. Таке частування ідеально підійде для домашнього свята чи фуршету.
6 хв10
Бутерброди із сьомгою ідеальні для свята або повсякденного сніданку. Риба може бути слабосолона або копчена – на ваш смак. А уявіть, якщо зробити бутерброди на саморобному хлібі?
1 год 30 хв10
Любителям супів обов’язково сподобається і стане в нагоді рецепт супу зі свіжих білих грибів з куркою. Супчик виходить наваристим і дуже ароматним. Таку першу страву оцінять навіть ті,.
2 год 0 хв4
Білі гриби по ситності прирівнюються до м’яса і будь-якій страві надають неповторного смаку і аромату. У цьому рецепті вам пропонується приготувати суп із боровиків класичним способом.
60 хв4
Курячий бульйон з яйцем – це перша страва, що зігріває і ароматна, яка не тільки може позбавити вас від голоду, але і також полегшить симптоми застуди і наслідки...
1 год 40 хв1
М’ясний бульйон – це універсальний продукт, на основі якого готується величезна кількість смачних та ароматних страв. Для того щоб бульйон вийшов прозорим, важливо постійно знімати пінку, а для.
60 хв10
Печінковий торт без яєць варто спробувати приготувати! Закусочний торт можна приготувати з печінки. Торт подають у охолодженому вигляді. Зазвичай печінкові млинці для
8 год 0 хв8
Надзвичайно красивою та неймовірно смачною святковою стравою є торт печінковий з грибами та сиром. Готується ця насолода дуже просто, а гриби сюди підходять будь-які, але найпростіше
60 хв8
Торт з курячої печінки можна зробити не лише смачним, а й корисним. Для цього потрібно лише замінити майонез на щось корисніше – наприклад, на йогурт без добавок.
2 год 0 хв4
Печінковий торт – це не просто смачна закуска, а й справжній кулінарний шедевр. Печінку для нього можна вибрати на свій розсуд, як і начинку. Дуже апетитною виходить соус із сметани.
1 год 30 хв4
До вашої уваги представлений рецепт печінкового торта без використання пшеничного борошна без млинців одним суцільним шаром. За текстурою такий торт виходить ніжним, а виглядає зовні повітряним.
60 хв4
Різотто походить з півночі Італії, але рецептів стільки ж, скільки і кухарів-аматорів. Ця страва стала справжньою класикою
8 год 35 хв3
Таамія (ta’amiya) – єгипетська страва, яка вважається прабатьком всім відомого фалафеля.
60 хв4
Ош лобеї – страва горських євреїв, плов із квасолею та копченою рибою. Цю страву дагестанські горяни-євреї традиційно їдять із дарами Каспію – баликом із сазану, сома чи делікатесної...
1 год 40 хв4
Салат “Дракон” з яєць, плавленого сиру та болгарського перцю готується легко. Знадобиться лише виявити трохи фантазії та терпіння при оформленні страви.
2 год 30 хв6
Вже зовсім небагато часу залишилося до Нового року. За східним календарем це буде рік Зеленого Дракона. Бажаючи створити за столом казкову атмосферу, в якій хочеться загадувати бажання та.