Рецепт яскравої домашньої кабачкової ікри – з томатною пастою, майонезом і смаженою ріпчастою цибулею. Частування порадує ніжним смаком і пікантним ароматом. Подавейте з хлібом або гарніром.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 5 кг.
- Цибуля ріпчаста 1 кг.
- Сіль 1 ст. л.
- Цукор-пісок 1 ст. л.
- Майонез столовий молочний 2 ст.
- Томатна паста 2 ст.
- Рослинна олія 2 ст. л.
Кроки
- Кабачки очищаємо від шкірки і насіння, після чого дрібно нарізаємо і прокручуємо в м’ясорубці.
- Кілограми цибулі дрібно нарізаємо і обаріваем до легкого рум’янцю на рослинній олії.
- Цибулю прокручуємо в м’ясорубці разом з кабачками і перекладаємо в соте. Млоїмо на тарілці близько одної години.
- Через деякий час доповнюємо масу майонезом, томатною пастою, сіллю і цукром. Розмішуємо і готуємо на слабкому вогні ще півтори години.
- Під час готування перемішуємо масу. Вона повинна трохи загуснути.
- Готове частування перекладаємо в стерилізовані банки і закочуємо їх.
Домашня кабачкова ікра готова. Зберігайте її в прохолодному місці.