Маринуємо капусту з буряком, морквою, часником і маринадом у відрі на зиму простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста білокачанна 2 кг.
- Буряк 1 шт.
- Морква ½ кг.
- Часник 8 зуб.
- Для маринаду на 1 літр води:
- Цукор-пісок 1 ст.
- Сіль 2 ст. л.
- Рослинна олія 200 мл.
- Оцет столовий 9% ⅔ ст.
- Лавровий лист 3 шт.
- Перець чорний горошок 5 шт.
Кроки
- Капусту нарізаємо невеликими квадратами, моркву та буряк натираємо на будь-якій тертці. Подрібнюємо часник.
- У ємність шарами викладаємо капусту, буряк, моркву та часник. Шари чергуємо.
- Готуємо маринад: у воду додаємо цукор, олію, сіль, лавровий лист, перець. Доводимо до кипіння та кип’ятимо 5 хвилин. Додаємо оцет і заливаємо гарячим розсолом капусту.
- Ставимо під гніть на добу. Потім забираємо в холод. За бажанням можна розкласти по банкам.
Зберігати в холодильнику або в холодному приміщенні. Обов’язково спробуйте приготувати нам смачно, нехай буде смачно і вам!