Коржі з цільнозернового борошна

Всім прекрасно відомо, що борошняне шкодить фігурі. Я з тих, хто любить погризти сухарики або побалувати себе смачною випічкою. Єдине, що мене рятує — коржі з цільнозернового борошна. Вони досить поживні і корисні, не містять дріжджів і пшеничного борошна. І готувати їх швидко.

Я додаю в тісто різні насіння, але не більше 300 грам. Якщо ви вирішили зробити коржі без них, тоді вам знадобиться трохи більше борошна. Часом через щільний графік доводиться пропустити обід. Але з’їдені на ходу ситні коржі допомагають відновити енергію і протриматися до вечері.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
55 хвДрук
  • Змішайте яйце і кефір кімнатної температури. Додайте насіння і пластівці.
  • Потім порційно введіть борошно і розпушувач. Постійно перемішуйте, тісто має бути трохи густіше, ніж на оладки.
  • Змастіть деко невеликою кількістю соняшникової олії і викладіть тісто у вигляді коржів. Випікайте 30-40 хвилин при 180 градусах.
  • Подрібніть маленький пучок кропу, видавіть часник і змішайте з оливковою олією. Натріть сир на дрібній тертці.
  • За 5 хвилин до готовності посипте частину коржів сиром, а другу частину змастіть приготовленою ароматною сумішшю. Поверніть в духовку.

Зернові коржі легко замінять хліб. Їх можна їсти з супом, м’ясними стравами і чаєм. Тільки не пересушіть хлібці, вони стануть занадто твердими. Я завжди кладу кілька штук дітям в школу. Для швидкого і корисного перекусу саме те.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь