Крем-суп з цвітної капусти допоможе урізноманітнити ваш обідній стіл і приємно здивувати рідних. Готова страва вийде дуже ніжною, апетитною та ароматною. Для приготування корисного домашнього супу використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки.
Інгредієнти
Порції: –+
- Цвітна капуста 1.3 кг.
- Молоко коров’яче 2 л.
- Вода 700 мл.
- Часник 40 гр.
- Цибуля ріпчаста 380 гр.
- Селера корінь 100 гр.
- Лист лавровий 2 шт.
- Фенхель 70 гр.
- Сіль 25 гр.
- Масло вершкове 270 гр.
- Олія оливкова для смаження
- Для пряної суміші:
- Кумин ⅓ ч.л.
- Коріандр ⅓ ч.л.
- Перець запашний горошок 2 шт.
- Горіх мускатний ⅛ ч.л.
- Гвоздика 2 шт.
- Перець гострий алеппо ½ ч.л.
- Для соусу полонез:
- Олія оливкова 90 мл.
- Куряче яйце 1 шт.
- Сіль ¼ ч.л.
- Перець гострий алеппо ½ ч.л.
- Сухарі панірувальні 100 гр.
- Тим’ян 3 гр.
- Насіння білої гірчиці ½ ч.л.
- Насіння чорної гірчиці ½ ч.л.
- Карі ⅛ ч.л.
- Лимон 1 шт.
Кроки
- Ретельно промиваємо цвітну капусту і поділяємо її на суцвіття.
- Приготуємо пряну суміш. Для цього з’єднуємо всі спеції зі списку в ступці і розтираємо до однорідної ароматної маси.
- Селера і фенхель нарізаємо невеликими кубиками, подрібнюємо часник і цибулю. Обсмажуємо овочі на вершковому та рослинному маслі. Сюди ж додаємо чебрець та лавровий лист. Готуємо 20 хвилин. За дві хвилини всипаємо пряні спеції.
- В ароматну масу додаємо суцвіття капусти, вливаємо воду та молоко. Стомлюємо до м’якості цвітної капусти.
- Заготовку подрібнюємо блендером і потім розтираємо через металеве сито.
- Тепер приготуємо соус для подачі супу. Обсмажуємо на оливковій олії панірувальні сухарі зі спеціями.
- Сюди натираємо відварене яйце і додаємо лимонну цедру. Обсмажуємо, помішуючи, пару хвилин.
- Готовий соус викладаємо в суп порційно.
Ніжний крем-суп з кольорової капусти готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу, доповнивши апетитним соусом. Смачного!