Лазанья з соусом бешамель у домашніх умовах виглядає чудово. Соковита ніжна страва збере за столом велику компанію і принесе незабутнє задоволення. Приготування страви просте, але потребує певних часових витрат. З рецептом впорається навіть новачок.
Інгредієнти
Порції: –+
- Листи лазаньї 10 шт.
- Яловичина 300 гр.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Зелень (петрушка, кріп, стебло селери) ½ пучка
- Часник 3 зуб.
- Олія оливкова 3 ст. л.
- Помідор 4 шт.
- Сир Пармезан 100 гр.
- Масло вершкове 50 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сухі ароматні трави за смаком
- Мускатний горіх за смаком
- Цукор-пісок за смаком
- Вершки 20% -33% 100 мл.
- Борошно пшеничне 1.5 ст. л.
- Молоко коров’яче 500 мл.
- Біле вино 100 мл.
Кроки
- Готуємо продукти для дивовижної страви.
- Промиваючи яловичину, обсушуємо і ріжемо на шматки. Прокручуємо через м’ясорубку. Розігріваємо оливкову олію в глибокому сотейнику. Вивантажуємо фарш і смажимо близько п’яти хвилин.
- Очищаємо цибулю та часник. З моркви знімаємо шкірку. Часник дрібно натираємо, а цибулю – рубаємо. Відправляємо до фаршу та обсмажуємо далі. Черешкову селеру промиваємо і подрібнюємо. Вивантажуємо до м’ясного соусу.
- Морквину грубо натираємо на тертці, перекладаємо до решти інгредієнтів. Добре перемішавши, смажимо 10 хвилин. Промиту петрушку дрібно рубаємо та кладемо в соус. Солимо і перчимо. Врівноважуємо цукровим піском. Вливаємо вино. Довівши до кипіння і прикривши, томимо на мінімальному вогні.
- Вимиті томати обдаємо окропом і знімаємо шкірку. Дістаємо насіння і вирізаємо плодоніжку. М’якуш пробиваємо блендером. виливаємо до фаршу і доливаємо не більше ніж півсклянки гарячої води. Закип’ятивши, приправляємо запашними травами.
- Вливаємо вершки. Томимо близько 2-х годин, щоб соус перетворився на однорідну масу. Балансуємо смак спеціями.
- Знімаємо з плити.
- Готуємо продукти для соусу бешамель.
- На сковорідці розпускаємо вершкове масло. Після чого кладемо 1,5 столові ложки борошна і інтенсивно розмішуємо.
- До густої маси потроху вводимо молоко і ретельно вимішуємо, не залишаючи грудочок. Варимо не більше 12 хвилин до загусання.
- Приправляємо мускатним горіхом, перцем та солимо.
- Беремо жароміцну форму прийнятного розміру та листи лазаньї.
- Змащуємо форму олією. Виливаємо пару ложок соусу бешамель та розмазуємо по всій площі. Накриваємо листами лазаньї.
- Знову промазуємо соусом бешамель.
- Поливаємо м’ясним соусом. Укладаємо листи лазаньї, просочуємо соусом бешамель та м’ясним соусом. Укладаємо листи.
- У такий спосіб збираємо всю страву.
- Завершальний шар просочуємо соусом бешамель і присипаємо подрібненим сиром. Поміщаємо страву в прогріту до 220 ° С духовку. Запікаємо 40 хвилин.
Акуратно дістаємо, дотримуючись гарячої ємності прихватками. Розрізаємо на порції. Подаємо у гарячому вигляді. Смачного!