Лечо з баклажанами та грибами

Вам надається рецепт оригінальної та смачної заготівлі лечо з баклажанами та грибами. Його можна подати самостійною стравою, гарніром або салатом, можна їсти гарячим або холодним. Цією заготівлею ви здивуєте своїх гостей та близьких. Важливим моментом його приготування є подрібнення на м’ясорубці всіх інгредієнтів, крім баклажанів та грибів. Гриби можете взяти будь-які.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
2 год 30 хвДрук
  • Всі овочі (яблука, морква, часник, солодкий перець та помідори) добре помийте та наріжте на середні шматочки. Перекрутіть на м’ясорубку з дрібними гратами спочатку часник із солодким перцем і перекладіть їх в окрему тарілку. Потім перекрутіть яблука, помідори та моркву.
  • Перекручені помідори з морквою та яблуками перекладіть у посуд для тушкування. Додайте до них вказану в рецепті кількість олії, солі та цукру, добре перемішайте і поставте на маленький вогонь. Варіть пюре протягом години, не закриваючи посуд кришкою. Обов’язково перемішуйте його.
  • За цей час мийте баклажани і наріжте їх на великі шматочки.
  • Гриби почистіть, помийте і наріжте великими шматочками.
  • Через годину томлення овочевого пюре перекладіть до нього шматочки баклажанів, нарізані гриби та перекручені солодкий перець із часником. Лечо добре перемішайте та тушкуйте ще 30 хвилин. Загальний час томлення лечо має бути не менше ніж 1,5 години. Наприкінці приготування налийте в лечо оцет. Страву спробуйте та відкоригуйте смак на свій розсуд.
  • Гаряче лечо розкладіть у стерильні баночки. З цих продуктів у вас вийде 13 півлітрових баночок.
  • Баночки герметично закупоріть прокип’яченими кришками, остудіть під теплим покривалом і перенесіть на зберігання.

Вдалих заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 4.5 з 5 )
Залишити відповідь