Лечо з кабачків та баклажанів на зиму

Я хочу поділитися рецептом лечо з кабачків та баклажанів, який не забере у вас багато часу, а закуска вийде яскравою та дуже смачною. Звичайно, процес заготівлі зимових закаток, як правило, не трудомісткий, але стомлюючий. Тому наш рецепт буде доречним для всіх, хто цінує свій час.

Як приготувати лечо з кабачків та баклажанів на зиму

Інгредієнти
Порції: +3
На порцію
Калорії: 35 ккал
Білки: 1.1 г
Жири: 0.2 г
Вуглеводи: 7.3 г
Кроки
1 год 20 хвДрук
  • Виберіть міцні баклажани, ретельно промийте їх у проточній воді, обсушіть паперовими рушниками. Довільно наріжте баклажани і викладіть їх у металевий посуд з товстим дном, в якому готуватимете ароматну зимову закуску.
  • Болгарський перець вимийте та обсушіть, потім вийміть серцевину з насінням, знову промийте та струсіть зайву вологу. Підготовлений болгарський перець наріжте великими шматочками і додайте до баклажанів. Колір перцю не важливий, візьміть той, який є у вас.
  • Вимийте кабачки, обсушіть та очистіть їх від шкірки за допомогою овочечистки. За допомогою столової ложки витягніть серцевину з насінням. Очищений кабачок наріжте кубиком і додайте в ємність до інших інгредієнтів.
  • Цибулю і часник очистіть від лушпиння, промийте і дрібно наріжте. Додайте до решти овочів.
  • Вимийте моркву, очистіть їх від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву довільно наріжте або натріть на великій тертці. Додайте до решти овочів. Спосіб нарізки овочів вибирайте самостійно відповідно до своїх уподобань.
  • Вимийте помідори, помістіть у окріп на пару секунд, а потім у крижану воду. Після чого зніміть шкірку і виріжте плодоніжку, наріжте кружальцями або так, як у вас вийде. Можна скористатися блендером та подрібнити до однорідної маси.
  • еобхідну кількість рослинної олії вилийте в ємність з овочами, додайте чорний мелений перець, сіль та цукровий пісок. Перемішайте, поставте на середній вогонь та доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь та варіть приблизно 40 хвилин, періодично помішуючи.
  • Підготуйте банки, вимийте і простерилізуйте їх у духовці, в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
  • Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть у каструлі приблизно 10 хвилин.
  • Зелень ретельно вимийте, обсушіть і дрібно нарубайте, викладіть до овочів за 5 хвилин до готовності. Потім влийте яблучний оцет. Ретельно перемішайте та зніміть з вогню.
  • Гаряче лечо з кабачків та баклажанів акуратно розкладете по стерильним банкам і закрутіть стерильними кришками. Переверніть банки з лечо вгору дном. Залишіть в такому положенні до повного остигання, загорнувши теплою ковдрою.

Потім переверніть охололі банки із закускою і перемістіть у прохолодне темне місце для зберігання.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь