Ліниві голубці з цвітної капусти та курячого фаршу з філе не додадуть вам зайвих кілограмів, їх можна їсти в помірних кількостях без страху за фігуру. Також такі вироби можна давати дітям без алергії на курятину.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряче філе 600 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 головка
- Цвітна капуста 300 гр.
- Рис білий 100 гр.
- Морква 1 шт.
- Куряче яйце 1 шт.
- Кріп 1 пучок
- Петрушка 1 пучок
- Сіль за смаком
- Цукор-пісок за смаком
- Приправа для курки за смаком
- Олія соняшникова для смаження
- Сметана 20% 2 ст. л.
- Томатна паста 2 ст. л.
- Вода 400 мл.
Кроки
- Закип’ятити у каструлі воду, підсолити. У окріп кинути цвітну капусту і бланшувати її приблизно 5 хв. Зварити рис до напівготовності.
- Очищену моркву з цибулею дрібно нашаткувати і трохи обсмажити в олії.
- Філе курки та капусту прокрутити через м’ясорубку або подрібнити блендером.
- Скласти капусту, рис, цибулю з морквою та курятину з миску, посолити, поперчити, додати яйце. Все перемішати.
- Окремо змішати томатну пасту, трохи цукру, солі, чорного меленого перцю. Додати сметану та 400 мл теплої води. Збовтати до об’єднання.
- Фарш добре перемішати руками, можна кілька разів підняти і впустити з силою в миску, щоб він став ніжнішим і повітрянішим. Мокрими руками ліпити з капустяного фаршу кульки, що за розміром схожі на курячі яйця, викладати їх у форму для запікання.
- Залити заготовки для голубців приготованим соусом томатним, щоб він їх покрив. Запікати, накривши форму фольгою, в розігрітій до 160 градусів духовці близько 40 хв.
Подавати ледачі голубці із запеченими овочами або вареною гречкою.
Смачного!