Ліниві голубці дієтичні

Ліниві голубці з цвітної капусти та курячого фаршу з філе не додадуть вам зайвих кілограмів, їх можна їсти в помірних кількостях без страху за фігуру. Також такі вироби можна давати дітям без алергії на курятину.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
1 год 10 хвДрук
  • Закип’ятити у каструлі воду, підсолити. У окріп кинути цвітну капусту і бланшувати її приблизно 5 хв. Зварити рис до напівготовності.
  • Очищену моркву з цибулею дрібно нашаткувати і трохи обсмажити в олії.
  • Філе курки та капусту прокрутити через м’ясорубку або подрібнити блендером.
  • Скласти капусту, рис, цибулю з морквою та курятину з миску, посолити, поперчити, додати яйце. Все перемішати.
  • Окремо змішати томатну пасту, трохи цукру, солі, чорного меленого перцю. Додати сметану та 400 мл теплої води. Збовтати до об’єднання.
  • Фарш добре перемішати руками, можна кілька разів підняти і впустити з силою в миску, щоб він став ніжнішим і повітрянішим. Мокрими руками ліпити з капустяного фаршу кульки, що за розміром схожі на курячі яйця, викладати їх у форму для запікання.
  • Залити заготовки для голубців приготованим соусом томатним, щоб він їх покрив. Запікати, накривши форму фольгою, в розігрітій до 160 градусів духовці близько 40 хв.

Подавати ледачі голубці із запеченими овочами або вареною гречкою.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь