Ліниві голубці в сметанному соусі запечемо з овочами в духовці. Це ніжне і соковите блюдо простіше у приготуванні, ніж традиційне, не потрібно возитися з капустяним листям, щоб загорнути кожен голубець. Фарш краще використовувати змішаний, так смачніший.
Що ж потрібно для приготування лінивих голубців у сметанному соусі
Інгредієнти
Порції: –+
- Фарш м’ясний 500 гр.
- Капуста білокачанна 500 гр.
- Рис білий ½ ст.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Куряче яйце 1 шт.
- Сухарі панірувальні 3 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Рослинна олія 3 ст. л.
- Для соусу:
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Помідор 350 гр.
- Часник 2 зуб.
- Приправа Хмелі-Сунелі ½ ч. л.
- Сметана 25% 150 гр.
- Вода тепла ½ л.
- Сіль за смаком
Кроки
- Капусту дрібно наріжте і складіть у глибоку тарілку.
- Залийте окропом з чайника і залиште для розм’якшення на 7-10 хвилин. Важливо, щоб вся капуста була занурена у рідину.
- Рис зваріть у підсоленій воді до готовності. Перекладіть у друшляк, але не промивайте, щоб він не втратив клейкість.
- Цибулю подрібніть на великій тертці та додайте до фаршу.
- Капусту викладіть у друшляк і вичавте руками зайву рідину.
- У фарш додайте рис, що охолонув, і віджату капусту, вбийте яйце.
- Ретельно перемішайте фарш. Духовку увімкніть на 200 градусів.
- У плоску тарілку насипте сухарі. Сформуйте голубці у формі котлет і вмочіть у пануванні з усіх боків.
- Складіть голубці в жароміцну форму, змащену олією, і відправляйте в духовку на 20 хвилин.
- Очищену цибулю подрібніть дрібним кубиком і обсмажте до прозорості на середньому вогні в розігрітій сковороді з олією.
- Моркву очистіть, помийте, грубо натріть і покладіть до цибулі, перемішайте і посмажте 5 хвилин.
- Помідори помийте, розділіть ножем на 2 половини і натріть на тертці, викиньте шкірку.
- Покладіть томатну кашку до овочів, видавіть через прес часник і посипте хмелі-сунелі.
- Все розмішайте та тушкуйте 2 хвилини. Заберіть заправку з плити.
- Сметану розведіть із теплою водою і розмішайте.
- Перелийте сметанну рідину в овочеву заправку, посоліть та додайте перець за смаком.
- Дістаньте підпечені голубці з духовки, полийте їх рівномірно заправкою.
- Знову поставте форму в духовку на 30-40 хвилин.
Подавайте гарячі голубці з улюбленим гарніром або як самостійне блюдо, поливши їх соусом.
Смачного!