Ледачі голубці подобаються багатьом, але ось готуються вони, на жаль, не так вже й швидко. Однак якщо замість традиційної білокачанної капусти додати в голубці пекінську капусту, справа піде швидше, та й смак у голубців з пекінською капустою виходить набагато м’якше і ніжніше, ніж зазвичай.
Інгредієнти
Порції: –+
- Фарш м’ясний 500 гр.
- Рис білий 1 ст.
- Капуста пекінська 1 шт.
- Томатна паста 150 мл.
- Цибуля ріпчаста 2 головки
- Часник 2 зуб.
- Сметана 25% 150 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Вода 100 мл.
- Зелень за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Кроки
- Для того щоб приготувати ледачі голубці з пекінською капустою, пекінську капусту вимийте і наріжте дрібно.
- Рис відваріть заздалегідь, додайте до капусти, а також і сирий м’ясний фарш.
- Потім потрібно додати сире яйце, цибулю, накришену дуже дрібно, а потім потрібно підсолити і поперчити все до смаку і добре вимісити.
- Руками, змоченими у холодній воді, сформуйте ледачі голубці у вигляді однакових котлет. Готувати їх можна як у глибокій сковороді, казані, так і в чаші мультиварки.
- Соус для голубців готуйте так: розмішайте томатний соус і сметану з часником, сіллю і спеціями, розведіть все половиною склянки води і заливайте в мультиварку або в іншу ємність з ледачими голубцями.
- Тушкуйте блюдо на повільному вогні до готовності, давши соусу спочатку закипіти на сильнішому вогні. Якщо готуєте голубці у мультиварці, тоді вибирайте режим «Тушкування» на 20 хвилин, а після – режим «Випічка» на 20 хвилин. Присипте свіжою зеленню голубці за пару хвилин перед кінцем приготування.
Подавайте страву до столу гарячою зі сметаною.
Смачного!