Вже вкотре готую до вечері м’яті пироги, від них в захваті всі члени сім’ї. Це вони так жартома називають улюблене блюдо! Сміються, а потім з’їдають всю партію, не залишаючи і крихітки. Просять відразу ж приготувати ще. Я знала, що так буде, тому тісто вже підходить!
Сміливо експериментуйте з інгредієнтами для приготування домашніх пирогів з начинкою. Замість курячого фаршу можна використовувати яловичий, свинячий або їх суміш. А надати пікантності начинці можна за допомогою часнику або спецій.м’яті пироги
- Молоко коров’яче 200 мл.
- Цукор-пісок 1 ст. л.
- Дріжджі 1 ч. л.
- Олія соняшникова 90 мл.
- Куряче яйце 1 шт.
- Борошно пшеничне 600 гр.
- Сіль за смаком
- Курячий фарш 400 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Масло вершкове 50 гр.
- Картопля 4 шт.
- Твердий сир 100 гр.
- Перець чорний мелений за смаком
- Крохмаль картопляний 3 ст. л.
- Петрушка 20 гр.
- Змішайте молоко з цукром, дріжджами, яйцем і 30 мл рослинної олії.
- Додайте 0,5 ч. л. солі і борошно, замісіть тісто, накрийте його плівкою і залиште підходити в теплому місці.
- Тим часом розігрійте на сковороді 20 г вершкового масла і обсмажте фарш з нарізаною кубиком цибулею. Посоліть і поперчіть за смаком, перемішайте.
- В кінці приготування всипте рубану петрушку і перемішайте. Начинка готова!
- Відваріть картоплю і розімніть її з 40 г вершкового масла. Додайте 0,5 ч. л. солі і перемішайте.
- Змішайте 2 ст.л. борошна і крохмаль, присипте цією сумішшю робочу поверхню.
- Тісто, що підійшло викладіть і розріжте на 8 рівних частин. Кожну скачайте в кульку, накрийте харчовою плівкою, рушником і залиште.
- Тепер розкачайте кожну кульку в тонкий пласт і змастіть сумішшю вершкового масла і рослинної олії, що залишилися.
- У центр кожного пласта викладіть картоплю, фарш з зеленю і тертий твердий сир.
- Зберіть краї коржа в центрі, формуючи “мішечок”, закрутіть його, а потім розправте залишки тіста. Повинні вийти складки у пирогів.
- Викладіть пироги на деко, застелене пергаментом, і змастіть залишками суміші двох масел.
- Випікайте пироги 25-30 хвилин при температурі 160 °С.
Пироги з фаршем і картоплею — те, що потрібно для ситного і апетитного перекусу. Тонке тісто і багато-багато начинки! Випічка просто тане в роті, не залишаючи шансу залишитися до неї байдужим. А ви готуєте пироги? Діліться цікавими рецептами!