У цьому рецепті пропонуємо вам приготувати мариновану капусту з додаванням болгарського перцю для більш цікавого смаку. А додавання невеликої кількості перцю чилі додасть страві прянощі і гостроти.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста білокачанна 500 гр.
- Морква 100 гр.
- Перець болгарський 100 гр.
- Часник 10 гр.
- Перець чилі 1 шт.
- Оцет столовий 9% 3 ст. л.
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Цукор-пісок 1 ст. л.
- Лист лавровий 1 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Петрушка за смаком
Кроки
- Дрібно нарізаємо капусту.
- Додаємо до капусти тонко нарізаний перець чилі і болгарський перець.
- Натираємо моркву на крупній тертці, нарізаємо часник великими шматочками і також додаємо до капусти.
- Посипаємо капусту дрібно посіченою зеленню, цукром, сіллю і спеціями. Заливаємо рослинною олією і оцтом. Переминаємо капусту руками, щоб вона пустила сік, перекладаємо її в банку і залишаємо маринуватися протягом доби.
Готову мариновану капусту зберігаємо в прохолодному місці.
Приємного апетиту!