Мариновані помідори черрі – це проста і водночас дуже смачна заготовка на зиму. Поєднання помідорів з цибулею, зеленню та олією дуже вдале! Цей рецепт не передбачає використання стерилізації. Кількість зазначених інгредієнтів розрахована на одну літрову банку заготівлі.
Інгредієнти
Порції: –+
- Черрі 600 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 головка
- Рослинна олія 1 ст. л.
- Петрушка 1 пучок
- Кріп 1 пучок
- Вода 500 мл.
- Оцет столовий 9% 2 ст. л.
- Цукор-пісок 3 ст. л.
- Сіль 1 ст. л.
- Перець чорний горошок ½ ч. л.
Кроки
- Приступимо до приготування маринованих помідор черрі без стерилізації. Підготуємо основні інгредієнти. Цибулю очистіть і дрібно наріжте. Промиті кріп та петрушку також необхідно подрібнити. Помідори чері ретельно промийте і в місці прикріплення плодоніжки зробіть два проколи вилкою. Це дозволить помідорам не тріснути.
- Заповнювати стерилізовані ємності необхідно по черзі підготовленими інгредієнтами – спочатку цибуля, потім чері, потім зелень, знову чері і т.д.
- Ємності з помідорами заливаємо окропом, прикриваємо кришками і залишаємо в такому вигляді на 10 хвилин.
- Охолоджену воду зливаємо в каструлю, в якій готуватиметься маринад. Додаємо до неї цукровий пісок та сіль, а також чорний перець. Після закипання тримаємо маринад на вогні кілька хвилин, потім додаємо оцет і вимикаємо газ.
- У кожну банку з чері наливаємо по столовій ложці олії та слідом гарячий маринад. Після цього відразу закручуємо банки кришками. Ставимо заготівлі дном догори і повністю остуджуємо. Зберігаються мариновані чері як у прохолодному місці, так і за кімнатної температури.
Смачні мариновані помідори чері готові! Приємного вам апетиту!