Мариновані помідори черрі з цибулею без стерилізації

Мариновані помідори черрі з цибулею у солодкому маринаді – це чудовий варіант урізноманітнити ваші заготовки. Солодкий маринад ідеально підходить для консервації помідорів, які містять природну кислоту, саме цукор дозволяє якнайкраще розкрити смак помідорів, в результаті виходить дуже смачна пікантна заготівля.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
40 хвДрук
  • Приступимо до приготування маринованих помідорів черрі з цибулею без стерилізації. Для консервації помідорів вибираємо стиглі овочі. Промиваємо їх під проточною водою. Для того щоб овочі не лопнули в процесі заливання окропом, розколюємо кожен помідор зубочисткою в районі плодоніжки.
  • Банки промиваємо питною содою і стерилізуємо в духовці при температурі 120 градусів 7-10 хвилин. Після чого банки дістаємо з духової шафи і даємо їм трохи охолонути. На дно простерилізованих банок укладаємо кілька гілочок кропу і петрушки, очищену і нарізану кільцями цибулю, зубчики часнику. У банку додаємо чорний та запашний перець.
  • У банки щільно укладаємо помідори, заливаємо окропом, прикриваємо кришками і залишаємо на 20-25 хвилин, щоб помідори трохи пропарилися.
  • В цей час займемося приготуванням маринаду: у каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Додаємо сіль та цукор, розмішуємо ложкою і варимо 3-4 хвилини. Наприкінці додаємо оцет, проварюємо маринад ще 1 хвилину і знімаємо з вогню.
  • З банок зливаємо охолоджений окріп і заливаємо помідори гарячим маринадом. Закриваємо банки кришками, перевертаємо вгору дном, укутуємо пледом і залишаємо до охолодження.

Після чого прибираємо помідори на зберігання у темне прохолодне місце.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Коментарів: 1
  1. Інна

    Маринад на яку кількість води

Залишити відповідь