Мариновані помідори черрі з цибулею у солодкому маринаді – це чудовий варіант урізноманітнити ваші заготовки. Солодкий маринад ідеально підходить для консервації помідорів, які містять природну кислоту, саме цукор дозволяє якнайкраще розкрити смак помідорів, в результаті виходить дуже смачна пікантна заготівля.
Інгредієнти
Порції: –+
- Черрі 1.5 кг.
- Цибуля ріпчаста 2 головки
- Перець запашний горошок 4 шт.
- Перець чорний мелений 8 шт.
- Лавровий лист 4 шт.
- Перець чилі за бажанням
- Часник 3 зуб
- Кріп 4 гілки
- Петрушка 4 гілки
- Для маринаду:
- Сіль 1 ст. л.
- Цукор-пісок 3 ст. л.
- Оцет столовий 9% 40 мл.
Кроки
- Приступимо до приготування маринованих помідорів черрі з цибулею без стерилізації. Для консервації помідорів вибираємо стиглі овочі. Промиваємо їх під проточною водою. Для того щоб овочі не лопнули в процесі заливання окропом, розколюємо кожен помідор зубочисткою в районі плодоніжки.
- Банки промиваємо питною содою і стерилізуємо в духовці при температурі 120 градусів 7-10 хвилин. Після чого банки дістаємо з духової шафи і даємо їм трохи охолонути. На дно простерилізованих банок укладаємо кілька гілочок кропу і петрушки, очищену і нарізану кільцями цибулю, зубчики часнику. У банку додаємо чорний та запашний перець.
- У банки щільно укладаємо помідори, заливаємо окропом, прикриваємо кришками і залишаємо на 20-25 хвилин, щоб помідори трохи пропарилися.
- В цей час займемося приготуванням маринаду: у каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Додаємо сіль та цукор, розмішуємо ложкою і варимо 3-4 хвилини. Наприкінці додаємо оцет, проварюємо маринад ще 1 хвилину і знімаємо з вогню.
- З банок зливаємо охолоджений окріп і заливаємо помідори гарячим маринадом. Закриваємо банки кришками, перевертаємо вгору дном, укутуємо пледом і залишаємо до охолодження.
Після чого прибираємо помідори на зберігання у темне прохолодне місце.
Маринад на яку кількість води