У тому році закатала 10 літрових банок за цим рецептом. Вийшло дуже ошатно і красиво. 5 залишила собі, а решту роздала рідним: сину, доньці та батькам. Що вам сказати? Вони так нахвалювали мої мариновані помідори з виноградом, що в цьому році роблю в 3 рази більше, щоб всім вистачило!
Нижче вказано кількість інгредієнтів на 2 літрові баночки. Так, для проби. Але, я впевнена, що ці в міру гострі, пряні помідори упереміш з виноградом стануть улюбленцями у вашому домі. Тільки уявіть, як ввечері до запеченої картопельки з м’ясом ви подаєте цю смакоту.
Чому помідори з виноградом – краще рішення на зиму
Такі помідори не тріскаються і не лопаються. Кислоти в них помірно, а ось солодощі досить. Якщо любите, щоб було навпаки, додавайте спеції з цукром на свій смак. Для більшої пікантності я кладу трохи листя базиліка. Він дає помідорам просто непередаваний аромат.
- Помідор 1.5 кг.
- Часник 3 зуб.
- Виноград білий 300 гр.
- Вода 1 л.
- Сіль 1 ст. л.
- Цукор-пісок 4 ст. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Перець чорний горошок 8 шт.
- Лимонна кислота 2 ст. л.
- Кріп 1 пучок
- Помийте дві банки об’ємом 1 л кожна (стерилізувати не треба). На дно покладіть по одному зубчику часнику, нарізаного тонкими пластинами.
- Помідори розріжте навпіл і щільно утрамбуйте в банки трохи вище середини.
- Потім покладіть виноград, а зверху знову помідори.
- Залийте банки 1 літром окропу доверху, накрийте кришками і залиште на 15 хвилин.
- Потім злийте воду в каструлю, додайте сіль, цукор, все перемішайте і доведіть до кипіння.
- У банки додайте перець горошком, запашний перець, лимонну кислоту і залийте все тільки що киплячим розсолом.
- Закрийте банки кришками, добре оберніть тканиною і залиште до повного охолодження.
Зберігайте такі мариновані помідори з виноградом в темному сухому місці. Навіть в прохолодне місце прибирати їх необов’язково. Приготуйте, впевнена, вам сподобається.