Неповторний смак українського борщу полюбився людям з безлічі країн. Таке наваристе і ароматне блюдо без труднощів завоювало серця багатьох фанатів щільно і смачно поїсти. Чого тільки варта тарілочка гарячого борщу зі сметанкою і часниковими пампушками! Якщо ж ще доповнити цю картину шматочком сала з цибулею, вийде ідеальний обід, від якого мало хто зможе відмовитися. Тому сьогодні рекомендує вам спробувати приготувати борщ з вишнею. Це дуже оригінальне блюдо, здатне закохати в себе з першої ж ложечки.
Класичний рецепт українського борщу знає кожен, а що щодо його літнього варіанту? Таке сезонне блюдо, як молодий борщ з вишнею і горошком, вам безсумнівно варто зварити, поки сезон овочів в самому розпалі. Повірте, кілька годин біля плити стоять такого смачного результату!
Як приготувати молодий борщ з вишнею
Цей літній борщ найчастіше готують у Полтавській області. Ось жителі міста Кременчук і поділилися рецептом такої наваристої і смачної першої страви. Вони радять вибирати лише найсвіжіші овочі і ягоди, тоді на аромат борщу збіжаться всі сусіди!
- Вода 5 л.
- Свинячі ребра 500 гр.
- Курка ¼ шт.
- Петрушка 1 пучок
- Цибуля зелена 20 гр.
- Картопля молода 8 шт.
- Горошок зелений 1 ст.
- Буряк 6 шт.
- Морква 2 шт.
- Капуста білокачанна 700 гр.
- Вишня 1 ст.
- Лавровий лист 2 шт.
- Перець чорний горошок 8 шт.
- Сіль за смаком
- Олія соняшникова 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Борошно пшеничне 2 ст. л.
- Вливаємо воду в каструлю і занурюємо в неї свинячі ребра і четверту частину курки. Ставимо на вогонь.
- Додаємо петрушку і зелену цибулю до м’яса. Періодично знімаємо пінку.
- Після закипання варимо ще 1,5-2 години.
- Очищаємо молодий буряк невеликого розміру. Нарізаємо його соломкою.
- Обсмажуємо буряк на сковороді з додаванням 1 ст.л. соняшникової олії, періодично помішуючи.
- Дістаємо з каструлі зелень. Додаємо в бульйон лавровий лист, чорний перець горошком і сіль. Ретельно перемішуємо.
- Дістаємо курку. Очищаємо картоплю і нарізаємо її невеликими брусочками. Відправляємо в борщ. Нарізаємо моркву соломкою. Додаємо її і буряк в борщ.
- Всипаємо очищений молодий горошок. Шаткуємо білокачанну капусту і додаємо її в каструлю.
- Нарізаємо дрібним кубиком ріпчасту цибулю. Обсмажуємо її на сковороді з 1 ст.л. соняшникової олії до золотистого. Потім додаємо пшеничне борошно і гарненько все перемішуємо.
- Ретельно миємо вишню. Додаємо ягоди в борщ.
- Всипаємо зажарку з цибулі. Гарненько перемішуємо.
- Тримаємо борщ на вогні ще 5-7 хвилин. А потім прибираємо його з плити.
Подавати молодий борщ слід зі сметаною і салом, яке необхідно замаринувати з горіхами, спеціями, зеленню і часником. Приготуйте його – і краще доповнення до Вашої першої страви буде готово!