Звичайно ж, коли ми говоримо слово Різдво, то на думку чомусь в уяві приходить відразу ж вінок, який традиційно прикрашає двері. Але, в цей раз він теж буде, але їстівний. І приготуємо ми його з бюджетних продуктів, які ми всі так любимо, це крабові палички. Для різноманітності я представляю вашій увазі ще й добавку у вигляді морської капусти. А чому б власне ні, адже потрібно їсти дари моря. Тим більше, зараз хочеться чогось оригінального, адже до цього стільки було смакоти на столі.
Тому беріть цей варіант і творіть, сподіваюся вам ця закуска сподобається теж, і ви не раз її приготуєте. Мені здається такого ви ще не пробували стовідсотково, тому не пропустіть!
- Крабові палички 200 гр.
- Кукурудза консервована 200 гр.
- Рис білий 90 гр.
- Куряче яйце 4 шт.
- Морська капуста 120 гр.
- Майонез столовий молочний
- Для прикраси:
- Кріп 2-3 пучка
- Морква 1 шт.
- Кунжут
- Сир плавлений 3 шт.
- Розморозьте крабові палички і порубайте гострим ножем на дрібні кубики. Ось тільки залиште одну або дві червоні шкурки, вони стануть в нагоді в подальшому.
- Курячі яйця пропустіть через середню тертку. З кукурудзи злийте солодку водичку, і з морської капусти всю зайву вологу. З’єднайте всі складові воєдино в тарілці. Додайте майонез і розмішайте.
- Тепер виставите плоске блюдце і на нього по спіралі покладіть всю отриману масу, в центр поставте фужер або стаканчик. Це потрібно зробити для того, щоб зафіксувати потрібну форму (калачик). Потім фужер видаліть і трохи руками притисніть.
- Тепер добре вимитий кріп (і щоб він був сухий) укладіть по колу за годинниковою стрілкою. Розкидайте зернятка кунжуту.
- З пластинок плавленого сиру скрутіть рулетики. Вони будуть виступати свічками.
- З морквини виріжте іграшки, квіточки, зірочки і т. п.
- Тепер нарізкою прикрасьте вінок.
До речі, фітелек на свічках зроблений зі шкурок крабових паличок, пам’ятайте їх залишали. Милий і такий очаровашк а- салатик, який чекає подальшого поїдання). Приємного апетиту!