Які аромати гуляли по холодних залах славного Камелота і що з творінь придворних куховарів найбільше любив сам Артур — невідомо. Але факт: будь-який мешканець замку волів би на обід щось ситне і зігріваюче. Такий, як наш сьогоднішній суп з курки!
На основі курячої тушки виходить чудовий цілющий бульйон. Але Королівський суп з курки гідний виключно ніжного філе. Для смакового ефекту замаринуємо його каррі, пряністю, яка в далекі часи короля Артура була на вагу золота.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряче філе 500 г.
- Печериці свіжі 500 г.
- Картопля 500 г.
- Вершки сухі високожирні 100 мл.
- Сіль за смаком
- Олія соняшникова 1 ст. л.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Перець болгарський 2 шт.
- Горошок зелений консервований 400 гр.
- Каррі 1.5 ст. л.
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Картоплю очистіть, наріжте кубиками, складіть в глибоку каструлю і залийте водою. Поставте на середній вогонь.
- Філе наріжте кубиками, посипте каррі і обсмажте на розігрітій з олією сковороді. Надішліть в каструлю з картоплею — до цього часу вона вже закипить.
- На сковороді, де смажилося філе, спассеруйте нарізану дрібно цибулю, додайте нарізані пластинками гриби і нарізаний смужками солодкий перець. Перемішайте і через 5 хвилин смаження перекладіть в каструлю.
- Додайте в суп консервований горошок (без рідини), сіль і перець за смаком. Варіть 10 хвилин.
- Загустіть суп вершками, прогрійте протягом 3 хвилин і подавайте.
Суп вдався наваристий і ситний, з яскравим, збалансованим смаком. Впевнена, таким би з радістю пригощалася вся знать двору. Спробуйте і ви! Не забудьте залишити коментар, а рецептом поділитися з друзями.