Якщо потрібно швидко приготувати поживний салат з тунця, цей варіант повинен сподобається. У поєднанні з квасолею тунець дає тривалу ситість. Щоб розбавити насичений смак білкових продуктів, додаємо трохи ріпчастої цибулі і зелені. Це відмінний варіант легкої вечері або “правильного” перекусу протягом дня.
Інгредієнти
Порції: –+
- Тунець консервований 1 банка
- Цибуля ріпчаста ½ шт.
- Часник 1 зубець
- Петрушка 5 гілок
- Гірчиця діжонська ½ ч. л.
- Суміш перців мелених за смаком
- Олія оливкова 3 ст. л.
- Оцет білий винний 1 ст. л.
- Куряче яйце 1 шт.
- Черрі 2 шт.
- Салат фріссе 6 шт.
- Квасоля біла консервована 1 банка
- Сіль за смаком
Кроки
- Квасолю відкидаємо на сито і даємо соку стекти. Викладаємо боби в салатницю. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо тонкими півкільцями і викладаємо на квасолю.
- З тунця зливаємо надлишок рідини, розминаємо його на дрібні шматочки виделкою. Викладаємо до квасолі з цибулею. Петрушку і часник подрібнюємо, відправляємо в салатницю.
- Готуємо заправку: в невеликій ємності змішуємо оливкову олію, гірчицю, винний оцет і суміш перців.
- Отриманою рідиною заправляємо салат і перемішуємо. Досолюємо за смаком.
- На блюдо укладаємо листя салату фріссе. На них викладаємо приготований салат з тунця і квасолі. Прикрашаємо блюдо розрізаними на половинки помідорами черрі і четвертинками варених яєць.
Приємного апетиту!