Швидкий, смачний і універсальний пиріг – шарлотка на бісквітному тісті з соковитими яблуками запечена в духовій шафі. Цей пишний фруктовий десерт скрасить будь-яке чаювання і святковий стіл.
Інгредієнти
Порції: –+
- Масло вершкове 15 гр.
- Манна крупа 110 гр.
- Лимон 1 шт.
- Яблуко 6 шт.
- Борошно пшеничне 1 ст.
- Кориця мелена 1 ч. л.
- Імбир мелений 1 ч. л.
- Розпушувач тіста 2 ч. л.
- Куряче яйце 4 шт.
- Сіль 1 щіпка
- Цукор-пісок 200 гр.
- Сметана 20% 200-250 гр.
Кроки
- Заздалегідь готуємо форму для запікання: щедро промазуємо шматочком вершкового масла і присипаємо однією жменею манної крупи – прибираємо в холодильник на час приготування тіста.
- Для начинки з одного лимона знімаємо цедру, розрізаємо на дві частини і вичавлюємо сік.
- Очищені яблука без насіннєвої коробочки нарізаємо довільними шматочками невеликого розміру – з’єднуємо з соком лимона і викладаємо в злегка охолоджену форму, яку після необхідно повернути в прохолодне місце.
- Займемося тістом. У глибокій тарілці з’єднуємо цедру, манку, збиті з цукровим піском яйця, мелену корицю і імбир, сметану, борошно, просіяне з розпушувачем і зовсім небагато солі. Всі перераховані продукти ретельно перемішуємо за допомогою міксера до утворення легкої білої піни і однорідності.
- Отриману яєчно-борошняну суміш заливаємо поверх фруктових часточок і відправляємо в духову шафу при температурі 200 градусів на 40 хвилин.
- Ароматну шарлотку подаємо до столу злегка остигнувшу і нарізану порційними шматками.
Приємного апетиту!