Прості і смачні рецепти ПХ на кожен день для схуднення

Рецепти ПХ на кожен день – це ідеальна можливість мати струнку фігуру без серйозних обмежень у прийомі смачної їжі. Пропонуємо кілька простих рецептів з фото, які дозволять не тільки скинути зайві кілограми, але і поліпшити своє здоров’я.

Правильне харчування — рецепти для схуднення

ПХ рецепти для схуднення не повинні бути нудними і прісними. Пропонуємо добірку простих і смачних рецептів з фото на кожен день, які дозволять скинути зайву вагу без жорстких дієт.

Котлети в духовці:

  • 300 г курячого філе;
  • 150 г брокколі;
  • 1 яйце;
  • 1 цибулина.

Сирне суфле:

  • 200 г сиру;
  • 2 яйця;
  • 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю;
  • підсолоджувач.

Курячі кекси:

  • 250 г курячого філе;
  • 100 мл йогурту;
  • 2 яйця;
  • сіль.

Полуничний пудинг:

  • 150 мл молока;
  • 30 г полуниці;
  • 2 ст. л. насіння чіа;
  • 1 ч. л. меду.

Салат з тунцем:

  • 120 г тунця;
  • 2 яйця;
  • 90 г огірка;
  • 60 г кукурудзи;
  • 1 ст. л. масла.

Приготування

  • Для першої страви відварюємо броколі в підсоленій воді протягом 7 хвилин.

  • Після відкидаємо суцвіття на сито і охолодити.

  • Філе птиці і цибулю нарізаємо шматочками. За допомогою блендера або м’ясорубки перемелюємо інгредієнти в фарш.

  • У перекручене м’ясо з цибулею вливаємо поки тільки яєчний білок, солимо і перчимо за смаком. Перемішуємо.
  • Брокколі подрібнюємо, додаємо у фарш і все ретельно вимішуємо.

  • З фаршу формуємо котлети, кладемо у форму з пергаментом, змащуємо збитим жовтком і відправляємо в духовку на 40 хвилин, температура 180 °С.

Переходимо до наступного страви і готуємо сирне суфле:

  • Для цього в миску викладаємо сир, додаємо до нього яйця і все перемішуємо.

  • Далі додаємо крохмаль, підсолоджувач і збиваємо все блендером.
  • Отриману масу розкладаємо по формах і відправляємо в розігріту до 180 °С духовку на 15-20 хвилин.

Тепер готуємо курячі кекси

  • Почнемо з того, що дуже дрібно нарізаємо філе птиці, яке потрібно попередньо відварити.
  • Потім до м’яса вбиваємо яйця, додаємо йогурт, спеції і все ретельно вимішуємо.

  • Розкладаємо масу по формах і випікаємо кекси 30 хвилин при температурі 180 °С.

Далі за списком полуничний пудинг:

  • Полуницю разом з молоком збиваємо блендером.

  • Тепер в баночку висипаємо насіння чіа і заливаємо полуничним коктейлем. Якщо ягоди попалися дуже кислі, то додаємо підсолоджувач, наприклад, мед.
  • Закриваємо кришкою і прибираємо пудинг в холодильник на 5-6 годин.

І останнє блюдо:

  • Дрібно нарізаємо м’ясо тунця і відправляємо його в миску.

  • Соломкою подрібнюємо свіжий огірок, додаємо до риби.
  • Дрібно кришимо варені яйця і також відправляємо в миску.
  • Тепер додаємо солодку кукурудзу. Салат солимо, перчимо і заправляємо оливковою олією.

Навіть якщо ви не відчуваєте голоду, пропускати прийом їжі не можна, щоб організм зміг в стабільному режимі позбавлятися від жирових запасів. А також не варто забувати, що протягом дня потрібно випивати не менше 1,5 л простий негазованої води.

Правильні ПХ обіди на кожен день — 5 рецептів для схуднення

Обід – найбагатший по калорійності, і багато хто не знають, як правильно його організувати, щоб не нашкодити фігурі. Пропонуємо одразу 5 смачних ПХ рецептів для схуднення. Всі варіанти страв на кожен день доступні, а самі рецепти з фото прості.

Куряче філе з гречкою і салатом

  • 500 г курячого філе;
  • 1 ч. л. імбиру;
  • 2 зубчики часнику;
  • 3 лаврових листа;
  • 1 ч. л. меду;
  • 4 ст. л. соєвого соусу;
  • спеції за смаком;
  • 1 склянку гречки;
  • 1 баночка кукурудзи;
  • 400 г стручкової квасолі.

Приготування:

  • Філе нарізаємо великими шматочками.

  • Подрібнюємо На дрібній тертці свіжий корінь імбиру.
  • Форму змащуємо олією, викладаємо філе птиці, вливаємо соєвий соус, додаємо імбир, тертий часник, мед і лавровий лист.

  • Шматочки м’яса добре натираємо спеціями, накриваємо плівкою і відправляємо в холодильник на 1 годину.
  • Після запікаємо філе 40 хвилин в розігрітій до 200 °С духовці.
  • На гарнір відварюємо в підсоленій воді гречку і готуємо салат з вареної стручкової квасолі консервованої кукурудзи.

Пиріг з грибами і куркою

  • 260 г борошна;
  • 3 яйця;
  • 25 мл води;
  • 300 г грибів;
  • 300 г курячого філе;
  • 150 г твердого сиру;
  • спеції за смаком;
  • 200 мл сметани;
  • 1 ст. л. оливкової олії;
  • 120 г кокосового масла;
  • 90 мл рослинної олії.

Приготування:

  • У підсоленій воді відварюємо куряче філе до готовності, після м’ясо остуджуємо.
  • Для тесту в миску відправляємо кокосову і рослинну олію, також додаємо 1 яйце і засипаємо цільнозернове борошно. Ретельно все вимішуємо і ставимо тісто в холодильник мінімум на годину.

  • Ріжемо шматочками гриби до готовності і обсмажуємо на оливковій олії.

  • Подрібнюємо На крупній тертці сир.
  • Маленькими кубиками куряче філе нарізаємо.

  • Форму змащуємо оливковою олією, дно застеляємо пергаментом.
  • Тісто розгортаємо в пласт, акуратно переносимо його в форму і підверніть краї так, як показано на фото.
  • Викладаємо м’ясо, а зверху гриби.

  • Для заливки збовтуємо два яйця, додаємо в яєчну суміш сметану і тертий сир, підсипаємо сіль і все добре перемішуємо.
  • Поверх начинки рівномірно розподіляємо заливку.

  • Відправляємо пиріг в розігріту до 180 °С духовку на 30-40 хвилин, випікаємо до рум’яного кольору. Після готову випічку виймаємо й даємо їй час охолонути.

Коричневий рис і салат з тунцем

  • 1 стакан коричневого рису;
  • 180 г тунця у власному соку;
  • 1 молода капуста;
  • 1 огірок;
  • 2 яйця.

Приготування:

  1. Бурий рис відварюємо в підсоленій воді до готовності, пропорції 1:1.
  2. Яйця варимо і крупно нарізаємо.
  3. Колечками подрібнюємо свіжий огірок.
  4. Соломкою шаткуємо капусту.
  5. Тепер всі інгредієнти з’єднуємо в загальній мисці, також кладемо тунець і все перемішуємо.
  6. На тарілку викладаємо коричневий рис і салат. Смачний і корисний, а головне, низькокалорійний обід готовий.

Рис по-тайськи

  • 500 г курячих сердечок;
  • 1 склянку рису;
  • 3 яйця;
  • 40 г імбиру;
  • 50 мл соєвого соусу;
  • 1 морква;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 ст. л. кунжуту;
  • спеції за смаком.

Приготування:

  • Рис відварюємо до готовності (пропорції 1:2). Після крупу накриваємо кришкою і даємо їй час настоятися.
  • Курячі сердечка добре промиваємо, видаляємо зайвий жир і нарізаємо дрібними шматочками.
  • Моркву подрібнюємо тонкою соломкою.
  • Очищені зубчики часнику ріжемо на дрібні шматочки.

  • На розігрітій з олією сковороді обсмажуємо до рум’яного кольору часник і моркву. При бажанні моркву можна замінити болгарським перцем.
  • Викладаємо курячі сердечка і обсмажуємо при постійному помішуванні 15 хвилин.

  • У миску вбиваємо яйця, підсипаємо сіль і збовтуємо.
  • Яєчну суміш виливаємо на сковороду з невеликою кількістю олії і постійно помішуючи, смажимо до готовності.
  • До курячих сердечок відправляємо рис і вливаємо соєвий соус, добре все перемішуємо.

  • Потім відправляємо подрібнений імбир і яйця, знову все перемішуємо.
  • В кінці підсипаємо насіння кунжуту, перемішуємо. Вимикаємо вогонь і даємо страві настоятися 10 хвилин.

Ось такий смачний рецепт для схуднення можна готувати хоч кожен день. Адже запропонований рецепт з фото дуже простий. Страву подаємо гарячим, а кожну порцію обов’язково поливаємо соусом унагі або теріякі.

Курячі котлети з брокколі, сочевицею і салатом

  • 400 г курячого філе;
  • 200 г броколі;
  • 1 яйце;
  • 1 цибулина;
  • 1 ст. л. вівсяної муки;
  • 2 ст. л. клітковини;
  • 200 г спаржі;
  • 120 г кукурудзи;
  • 1 склянку сочевиці;
  • спеції за смаком.

Приготування:

  • Сочевицю відварюємо до готовності в підсоленій воді.

  • Спаржу також заливаємо водою, солимо і після закипання відварюємо протягом 7 хвилин.
  • Цибулю і філе птиці нарізаємо великими шматочками.
  • М’ясо разом з цибулею і брокколі пропускаємо через м’ясорубку.

  • У фарш додаємо яйце, додаємо вівсяну муку, клітковину і сіль. Все добре вимішуємо.

  • З фаршу формуємо котлети і обсмажуємо на оливковій олії.

  • Готові котлетки подаємо з сочевицею і салатом. Для цього просто змішуємо стручкову квасолю з консервованою кукурудзою.
  • Ось такі прості рецепти з фото смачних обідів для схуднення на кожен день можна взяти на замітку. Але при виборі рецептів варто запам’ятати одне правило – правильний обід повинен бути поживним, корисним і повноцінним.

Рецепти ПХ для правильної вечері

Багато хто вважає, що якщо відмовитися від вечері, то можна швидко схуднути, але насправді така відмова тільки принесе шкоди здоров’ю. Та й навіщо мучити себе голодом, якщо сьогодні є безліч ПХ рецептів для схуднення. Пропонуємо одразу 5 простих і смачних рецептів з фото на кожен день для корисного і правильного вечері.

Салат «Цезар»

  • 250 г курячого філе;
  • 6 перепелиних яєць;
  • 60 р сиру пармезан;
  • 6 помідор черрі;
  • листя салату;
  • спеції за смаком;
  • 1 зубчик часнику;
  • оливкова олія.

Приготування:

  1. Сир нарізаємо тонкими смужками або подрібнюємо на тертці.
  2. Якщо ви не дотримуєтеся суворої дієти, то беремо тонкі скибочки білого хліба, підсушуємо в духовці 5-7 хвилин з кожного боку.
  3. Перепелині яйця відварюємо і розрізаємо навпіл.
  4. На половинки ділимо помідори черрі.
  5. Філе птиці ріжемо кубиками і обсмажуємо на оливковій олії.
  6. В піалу вливаємо 2 ст. ложки оливкової олії, додаємо тертий часник і добре все розмішуємо.
  7. На тарілку для подачі кладемо листя салату, зверху шматочки м’яса, черрі, яйця. Поливаємо все часниковим маслом, також додаємо сухарики і присипаємо сиром.

Салат в банці

  • 120 г курячого філе;
  • половина авокадо;
  • 1 ч. л. кунжуту;
  • 1 ч. л. гірчиці;
  • листя салату;
  • 1 ч. л. лляної олії;
  • 2 перепелиних яйця;
  • 3-4 помідори черрі;
  • сік лимона;
  • спеції за смаком.

Приготування:

  • Філе птиці відварюємо з додаванням солі до готовності.
  • Для соусу з’єднуємо гірчицю з лляною олією і сіллю.
  • Перепелині яйця відварюємо і розрізаємо їх навпіл.
  • Ділимо навпіл помідори черрі.
  • Кубиками ріжемо очищене авокадо і куряче філе.
  • Збираємо салат: спочатку дно баночки змащуємо соусом, потім викладаємо шарами курку, черрі і листя салату. Після кладемо яйця і авокадо.

  • Зверху салат присипаємо насінням кунжуту.

Прекрасний варіант страви, які можна приготувати на вечерю або взяти з собою на роботу. Щоб авокадо не потемніло, збризкуємо його лимонним соком.

Хек з овочами

  • 200 г хека;
  • заморожені овочі;
  • сік лимона;
  • спеції;
  • лимонний сік.

Приготування:

  • На лист фольги викладаємо будь-які заморожені овочі, наприклад, томати зі стручковою квасолею, солодким перцем і брокколі.

  • На овочі кладемо шматочки хека.

  • Після все солимо і скроплюємо соком лимона.
  • Рибу з овочами щільно обертаємо фольгою і відправляємо в духовку на 30 хвилин, температура 200 °С. Такий варіант страви ідеально підходить для легкого вечері, так як хек — сама дієтична морська риба, в якій практично немає жирів.

Овочевий салат з яловичиною

  • 120 г яловичини;
  • 50 г буряків;
  • 50 г моркви;
  • 50 г білокачанної капусти;
  • 50 червоної капусти;
  • оливкова олія;
  • спеції за смаком.

Приготування:

  1. Яловичину нарізаємо тонкими шматочками і обсмажуємо до готовності на оливковій олії.
  2. Очищену моркву і буряк натираємо на дрібній тертці.
  3. Тонкою соломкою шаткуємо білоголову і червону капусту.
  4. У центр широкої тарілки кладемо м’ясо, а по краях додаємо всі овочі. Зверху присипаємо будь-якими спеціями і поливаємо оливковою або будь-яким іншим корисним маслом.

Сирний мус

  • 400 г сиру;
  • 200 г фініків;
  • 250 мл йогурту;
  • 5-6 ч. л. какао;
  • 5 г агар-агару;
  • чорний шоколад.

Приготування:

  • Фініки заливаємо теплою водою на 10 хвилин, а потім очищаємо від кісточок.

  • У сир вливаємо йогурт і кладемо фініки, додаємо какао і збиваємо заглибним блендером до однорідності.

  • У сотейник вливаємо 150 мл води, засипаємо агар-агар, ставимо на вогонь і прогріваємо до повного його розчинення.
  • Після гарячу суміш відразу вливаємо в сирну масу і ще раз збиваємо блендером.
  • Формочки скроплюємо водою, щоб легше було діставати мус, заповнюємо сирною масою. Потім накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник на 2-3 години, можна на всю ніч.

  • Готове суфле дістаємо з формочок для красивої подачі посипаємо какао і темним шоколадом.

Ось з таких простих рецептів можна скласти меню ПХ для схуднення на кожен день. Всі запропоновані рецепти з фото страв смачні, корисні і нескладні у приготуванні. Але потрібно пам’ятати, що правильне харчування має бути дробовим», тобто приймати їжу треба 5 разів на день з інтервалом у 3-4 години. Порції повинні бути невеликими і, головне, збалансованими.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь