- Правильне харчування — рецепти для схуднення
- Правильні ПХ обіди на кожен день — 5 рецептів для схуднення
- Куряче філе з гречкою і салатом
- Пиріг з грибами і куркою
- Коричневий рис і салат з тунцем
- Рис по-тайськи
- Курячі котлети з брокколі, сочевицею і салатом
- Рецепти ПХ для правильної вечері
- Салат «Цезар»
- Салат в банці
- Хек з овочами
- Овочевий салат з яловичиною
- Сирний мус
Рецепти ПХ на кожен день – це ідеальна можливість мати струнку фігуру без серйозних обмежень у прийомі смачної їжі. Пропонуємо кілька простих рецептів з фото, які дозволять не тільки скинути зайві кілограми, але і поліпшити своє здоров’я.
Правильне харчування — рецепти для схуднення
ПХ рецепти для схуднення не повинні бути нудними і прісними. Пропонуємо добірку простих і смачних рецептів з фото на кожен день, які дозволять скинути зайву вагу без жорстких дієт.
Котлети в духовці:
- 300 г курячого філе;
- 150 г брокколі;
- 1 яйце;
- 1 цибулина.
Сирне суфле:
- 200 г сиру;
- 2 яйця;
- 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю;
- підсолоджувач.
Курячі кекси:
- 250 г курячого філе;
- 100 мл йогурту;
- 2 яйця;
- сіль.
Полуничний пудинг:
- 150 мл молока;
- 30 г полуниці;
- 2 ст. л. насіння чіа;
- 1 ч. л. меду.
Салат з тунцем:
- 120 г тунця;
- 2 яйця;
- 90 г огірка;
- 60 г кукурудзи;
- 1 ст. л. масла.
Приготування
- Для першої страви відварюємо броколі в підсоленій воді протягом 7 хвилин.
- Після відкидаємо суцвіття на сито і охолодити.
- Філе птиці і цибулю нарізаємо шматочками. За допомогою блендера або м’ясорубки перемелюємо інгредієнти в фарш.
- У перекручене м’ясо з цибулею вливаємо поки тільки яєчний білок, солимо і перчимо за смаком. Перемішуємо.
- Брокколі подрібнюємо, додаємо у фарш і все ретельно вимішуємо.
- З фаршу формуємо котлети, кладемо у форму з пергаментом, змащуємо збитим жовтком і відправляємо в духовку на 40 хвилин, температура 180 °С.
Переходимо до наступного страви і готуємо сирне суфле:
- Для цього в миску викладаємо сир, додаємо до нього яйця і все перемішуємо.
- Далі додаємо крохмаль, підсолоджувач і збиваємо все блендером.
- Отриману масу розкладаємо по формах і відправляємо в розігріту до 180 °С духовку на 15-20 хвилин.
Тепер готуємо курячі кекси
- Почнемо з того, що дуже дрібно нарізаємо філе птиці, яке потрібно попередньо відварити.
- Потім до м’яса вбиваємо яйця, додаємо йогурт, спеції і все ретельно вимішуємо.
- Розкладаємо масу по формах і випікаємо кекси 30 хвилин при температурі 180 °С.
Далі за списком полуничний пудинг:
- Полуницю разом з молоком збиваємо блендером.
- Тепер в баночку висипаємо насіння чіа і заливаємо полуничним коктейлем. Якщо ягоди попалися дуже кислі, то додаємо підсолоджувач, наприклад, мед.
- Закриваємо кришкою і прибираємо пудинг в холодильник на 5-6 годин.
І останнє блюдо:
- Дрібно нарізаємо м’ясо тунця і відправляємо його в миску.
- Соломкою подрібнюємо свіжий огірок, додаємо до риби.
- Дрібно кришимо варені яйця і також відправляємо в миску.
- Тепер додаємо солодку кукурудзу. Салат солимо, перчимо і заправляємо оливковою олією.
Навіть якщо ви не відчуваєте голоду, пропускати прийом їжі не можна, щоб організм зміг в стабільному режимі позбавлятися від жирових запасів. А також не варто забувати, що протягом дня потрібно випивати не менше 1,5 л простий негазованої води.
Правильні ПХ обіди на кожен день — 5 рецептів для схуднення
Обід – найбагатший по калорійності, і багато хто не знають, як правильно його організувати, щоб не нашкодити фігурі. Пропонуємо одразу 5 смачних ПХ рецептів для схуднення. Всі варіанти страв на кожен день доступні, а самі рецепти з фото прості.
Куряче філе з гречкою і салатом
- 500 г курячого філе;
- 1 ч. л. імбиру;
- 2 зубчики часнику;
- 3 лаврових листа;
- 1 ч. л. меду;
- 4 ст. л. соєвого соусу;
- спеції за смаком;
- 1 склянку гречки;
- 1 баночка кукурудзи;
- 400 г стручкової квасолі.
Приготування:
- Філе нарізаємо великими шматочками.
- Подрібнюємо На дрібній тертці свіжий корінь імбиру.
- Форму змащуємо олією, викладаємо філе птиці, вливаємо соєвий соус, додаємо імбир, тертий часник, мед і лавровий лист.
- Шматочки м’яса добре натираємо спеціями, накриваємо плівкою і відправляємо в холодильник на 1 годину.
- Після запікаємо філе 40 хвилин в розігрітій до 200 °С духовці.
- На гарнір відварюємо в підсоленій воді гречку і готуємо салат з вареної стручкової квасолі консервованої кукурудзи.
Пиріг з грибами і куркою
- 260 г борошна;
- 3 яйця;
- 25 мл води;
- 300 г грибів;
- 300 г курячого філе;
- 150 г твердого сиру;
- спеції за смаком;
- 200 мл сметани;
- 1 ст. л. оливкової олії;
- 120 г кокосового масла;
- 90 мл рослинної олії.
Приготування:
- У підсоленій воді відварюємо куряче філе до готовності, після м’ясо остуджуємо.
- Для тесту в миску відправляємо кокосову і рослинну олію, також додаємо 1 яйце і засипаємо цільнозернове борошно. Ретельно все вимішуємо і ставимо тісто в холодильник мінімум на годину.
- Ріжемо шматочками гриби до готовності і обсмажуємо на оливковій олії.
- Подрібнюємо На крупній тертці сир.
- Маленькими кубиками куряче філе нарізаємо.
- Форму змащуємо оливковою олією, дно застеляємо пергаментом.
- Тісто розгортаємо в пласт, акуратно переносимо його в форму і підверніть краї так, як показано на фото.
- Викладаємо м’ясо, а зверху гриби.
- Для заливки збовтуємо два яйця, додаємо в яєчну суміш сметану і тертий сир, підсипаємо сіль і все добре перемішуємо.
- Поверх начинки рівномірно розподіляємо заливку.
- Відправляємо пиріг в розігріту до 180 °С духовку на 30-40 хвилин, випікаємо до рум’яного кольору. Після готову випічку виймаємо й даємо їй час охолонути.
Коричневий рис і салат з тунцем
- 1 стакан коричневого рису;
- 180 г тунця у власному соку;
- 1 молода капуста;
- 1 огірок;
- 2 яйця.
Приготування:
- Бурий рис відварюємо в підсоленій воді до готовності, пропорції 1:1.
- Яйця варимо і крупно нарізаємо.
- Колечками подрібнюємо свіжий огірок.
- Соломкою шаткуємо капусту.
- Тепер всі інгредієнти з’єднуємо в загальній мисці, також кладемо тунець і все перемішуємо.
- На тарілку викладаємо коричневий рис і салат. Смачний і корисний, а головне, низькокалорійний обід готовий.
Рис по-тайськи
- 500 г курячих сердечок;
- 1 склянку рису;
- 3 яйця;
- 40 г імбиру;
- 50 мл соєвого соусу;
- 1 морква;
- 3 зубчики часнику;
- 1 ст. л. кунжуту;
- спеції за смаком.
Приготування:
- Рис відварюємо до готовності (пропорції 1:2). Після крупу накриваємо кришкою і даємо їй час настоятися.
- Курячі сердечка добре промиваємо, видаляємо зайвий жир і нарізаємо дрібними шматочками.
- Моркву подрібнюємо тонкою соломкою.
- Очищені зубчики часнику ріжемо на дрібні шматочки.
- На розігрітій з олією сковороді обсмажуємо до рум’яного кольору часник і моркву. При бажанні моркву можна замінити болгарським перцем.
- Викладаємо курячі сердечка і обсмажуємо при постійному помішуванні 15 хвилин.
- У миску вбиваємо яйця, підсипаємо сіль і збовтуємо.
- Яєчну суміш виливаємо на сковороду з невеликою кількістю олії і постійно помішуючи, смажимо до готовності.
- До курячих сердечок відправляємо рис і вливаємо соєвий соус, добре все перемішуємо.
- Потім відправляємо подрібнений імбир і яйця, знову все перемішуємо.
- В кінці підсипаємо насіння кунжуту, перемішуємо. Вимикаємо вогонь і даємо страві настоятися 10 хвилин.
Ось такий смачний рецепт для схуднення можна готувати хоч кожен день. Адже запропонований рецепт з фото дуже простий. Страву подаємо гарячим, а кожну порцію обов’язково поливаємо соусом унагі або теріякі.
Курячі котлети з брокколі, сочевицею і салатом
- 400 г курячого філе;
- 200 г броколі;
- 1 яйце;
- 1 цибулина;
- 1 ст. л. вівсяної муки;
- 2 ст. л. клітковини;
- 200 г спаржі;
- 120 г кукурудзи;
- 1 склянку сочевиці;
- спеції за смаком.
Приготування:
- Сочевицю відварюємо до готовності в підсоленій воді.
- Спаржу також заливаємо водою, солимо і після закипання відварюємо протягом 7 хвилин.
- Цибулю і філе птиці нарізаємо великими шматочками.
- М’ясо разом з цибулею і брокколі пропускаємо через м’ясорубку.
- У фарш додаємо яйце, додаємо вівсяну муку, клітковину і сіль. Все добре вимішуємо.
- З фаршу формуємо котлети і обсмажуємо на оливковій олії.
- Готові котлетки подаємо з сочевицею і салатом. Для цього просто змішуємо стручкову квасолю з консервованою кукурудзою.
- Ось такі прості рецепти з фото смачних обідів для схуднення на кожен день можна взяти на замітку. Але при виборі рецептів варто запам’ятати одне правило – правильний обід повинен бути поживним, корисним і повноцінним.
Рецепти ПХ для правильної вечері
Багато хто вважає, що якщо відмовитися від вечері, то можна швидко схуднути, але насправді така відмова тільки принесе шкоди здоров’ю. Та й навіщо мучити себе голодом, якщо сьогодні є безліч ПХ рецептів для схуднення. Пропонуємо одразу 5 простих і смачних рецептів з фото на кожен день для корисного і правильного вечері.
Салат «Цезар»
- 250 г курячого філе;
- 6 перепелиних яєць;
- 60 р сиру пармезан;
- 6 помідор черрі;
- листя салату;
- спеції за смаком;
- 1 зубчик часнику;
- оливкова олія.
Приготування:
- Сир нарізаємо тонкими смужками або подрібнюємо на тертці.
- Якщо ви не дотримуєтеся суворої дієти, то беремо тонкі скибочки білого хліба, підсушуємо в духовці 5-7 хвилин з кожного боку.
- Перепелині яйця відварюємо і розрізаємо навпіл.
- На половинки ділимо помідори черрі.
- Філе птиці ріжемо кубиками і обсмажуємо на оливковій олії.
- В піалу вливаємо 2 ст. ложки оливкової олії, додаємо тертий часник і добре все розмішуємо.
- На тарілку для подачі кладемо листя салату, зверху шматочки м’яса, черрі, яйця. Поливаємо все часниковим маслом, також додаємо сухарики і присипаємо сиром.
Салат в банці
- 120 г курячого філе;
- половина авокадо;
- 1 ч. л. кунжуту;
- 1 ч. л. гірчиці;
- листя салату;
- 1 ч. л. лляної олії;
- 2 перепелиних яйця;
- 3-4 помідори черрі;
- сік лимона;
- спеції за смаком.
Приготування:
- Філе птиці відварюємо з додаванням солі до готовності.
- Для соусу з’єднуємо гірчицю з лляною олією і сіллю.
- Перепелині яйця відварюємо і розрізаємо їх навпіл.
- Ділимо навпіл помідори черрі.
- Кубиками ріжемо очищене авокадо і куряче філе.
- Збираємо салат: спочатку дно баночки змащуємо соусом, потім викладаємо шарами курку, черрі і листя салату. Після кладемо яйця і авокадо.
- Зверху салат присипаємо насінням кунжуту.
Прекрасний варіант страви, які можна приготувати на вечерю або взяти з собою на роботу. Щоб авокадо не потемніло, збризкуємо його лимонним соком.
Хек з овочами
- 200 г хека;
- заморожені овочі;
- сік лимона;
- спеції;
- лимонний сік.
Приготування:
- На лист фольги викладаємо будь-які заморожені овочі, наприклад, томати зі стручковою квасолею, солодким перцем і брокколі.
- На овочі кладемо шматочки хека.
- Після все солимо і скроплюємо соком лимона.
- Рибу з овочами щільно обертаємо фольгою і відправляємо в духовку на 30 хвилин, температура 200 °С. Такий варіант страви ідеально підходить для легкого вечері, так як хек — сама дієтична морська риба, в якій практично немає жирів.
Овочевий салат з яловичиною
- 120 г яловичини;
- 50 г буряків;
- 50 г моркви;
- 50 г білокачанної капусти;
- 50 червоної капусти;
- оливкова олія;
- спеції за смаком.
Приготування:
- Яловичину нарізаємо тонкими шматочками і обсмажуємо до готовності на оливковій олії.
- Очищену моркву і буряк натираємо на дрібній тертці.
- Тонкою соломкою шаткуємо білоголову і червону капусту.
- У центр широкої тарілки кладемо м’ясо, а по краях додаємо всі овочі. Зверху присипаємо будь-якими спеціями і поливаємо оливковою або будь-яким іншим корисним маслом.
Сирний мус
- 400 г сиру;
- 200 г фініків;
- 250 мл йогурту;
- 5-6 ч. л. какао;
- 5 г агар-агару;
- чорний шоколад.
Приготування:
- Фініки заливаємо теплою водою на 10 хвилин, а потім очищаємо від кісточок.
- У сир вливаємо йогурт і кладемо фініки, додаємо какао і збиваємо заглибним блендером до однорідності.
- У сотейник вливаємо 150 мл води, засипаємо агар-агар, ставимо на вогонь і прогріваємо до повного його розчинення.
- Після гарячу суміш відразу вливаємо в сирну масу і ще раз збиваємо блендером.
- Формочки скроплюємо водою, щоб легше було діставати мус, заповнюємо сирною масою. Потім накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник на 2-3 години, можна на всю ніч.
- Готове суфле дістаємо з формочок для красивої подачі посипаємо какао і темним шоколадом.
Ось з таких простих рецептів можна скласти меню ПХ для схуднення на кожен день. Всі запропоновані рецепти з фото страв смачні, корисні і нескладні у приготуванні. Але потрібно пам’ятати, що правильне харчування має бути дробовим», тобто приймати їжу треба 5 разів на день з інтервалом у 3-4 години. Порції повинні бути невеликими і, головне, збалансованими.