Будь-яку страву можна приготувати таким чином, щоб вона була максимально корисною. Це стосується і курячих нагетсів. Звичний фастфуд з курки, обсмажений у фритюрі, може бути цілком «правильним», якщо фритюр замінити на запікання, панірувальні сухарі – на вівсяні пластівці, а традиційний супроводжуючий кетчуп – на домашній ароматний томатний соус. Таке блюдо нікого байдужим не залишить.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряча грудка 4 шт.
- Пластівці вівсяні “Екстра” ½ ст.
- Сухарі панірувальні ½ ст.
- Куряче яйце 2 шт.
- Кунжут 2 ст. л.
- Порошок часниковий 1 ч. л.
- Сіль за смаком
- Олія оливкова 3 ст. л.
- Помідор 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 1 зубчик
- Томатна паста 1 ст. л.
- Цукор-пісок 1 ч. л.
- Орегано сушений 1 ч. л.
- Чебрець свіжий 1 гілочка
- Перець чорний мелений 1 щіпка
Кроки
- Курячу грудку звільняємо від шкіри і кістки, отримане філе добре обсушуємо паперовими рушниками. Нарізаємо довгастими шматочками поперек волокон.
- У миску розбиваємо яйце, додаємо до нього трохи солі і добре збовтуємо виделкою до однорідності. В іншу ємність висипаємо вівсяні пластівці “Екстра”, панірувальні сухарі, насіння кунжуту, часниковий порошок і сіль за смаком. Змішуємо сухі компоненти, щоб вони рівномірно розподілилися по всьому об’єму.
- Беремо кожен шматочок курячого філе і занурюємо його в яєчну масу. Після цього обвалюють його в приготовленій сухій суміші так, щоб покрити паніруванням з усіх боків.
- Форму або деко змащуємо однією столовою ложкою оливкової олії. Викладаємо запаніровані заготовки. Духовку розігріваємо до температури 220 градусів. Ставимо курячі нагетси на середній рівень вже гарячої духовки і відразу знижуємо температуру до 180 градусів. Запікаємо протягом десяти-п’ятнадцяти хвилин. Як тільки поверхня трохи зарум’яниться, дістаємо готові нагетси з духовки, щоб не пересушити.
- Для приготування томатного соусу помідори надрізаємо хрест-навхрест і ошпарюємо окропом. Знімаємо шкірку. Розрізаємо навпіл і видаляємо насіння. Підготовлену м’якоть нарізаємо дрібними кубиками. Ріпчасту цибулю чистимо і подрібнюємо. Часник звільняємо від лушпиння і пропускаємо через прес.
- На сковороді розігріваємо дві столові ложки оливкової олії і висипаємо в неї часник. Як тільки його дрібні шматочки почнуть шипіти, відразу всипаємо цибулю і перемішуємо. Обсмажуємо її до прозорості і легкого рум’янцю – це займе п’ять-сім хвилин.
- Потім додаємо порізані помідори, томатний соус, трави, сіль, цукровий пісок і чорний мелений перець. Перемішуємо і продовжуємо готувати при помішуванні десять хвилин. Готовому соусу даємо повністю охолонути.
Гарячі нагетси перекладаємо з деко на сервірувальну тарілку. Подаємо разом з приготованим томатним соусом.