Простий і смачний рецепт нагетсів з курячої грудки в духовці

рецепт нагетсів з курячої грудки в духовці

Будь-яку страву можна приготувати таким чином, щоб вона була максимально корисною. Це стосується і курячих нагетсів. Звичний фастфуд з курки, обсмажений у фритюрі, може бути цілком «правильним», якщо фритюр замінити на запікання, панірувальні сухарі – на вівсяні пластівці, а традиційний супроводжуючий кетчуп – на домашній ароматний томатний соус. Таке блюдо нікого байдужим не залишить.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
1 год 20 хвДрук
  • Курячу грудку звільняємо від шкіри і кістки, отримане філе добре обсушуємо паперовими рушниками. Нарізаємо довгастими шматочками поперек волокон.
  • У миску розбиваємо яйце, додаємо до нього трохи солі і добре збовтуємо виделкою до однорідності. В іншу ємність висипаємо вівсяні пластівці “Екстра”, панірувальні сухарі, насіння кунжуту, часниковий порошок і сіль за смаком. Змішуємо сухі компоненти, щоб вони рівномірно розподілилися по всьому об’єму.
  • Беремо кожен шматочок курячого філе і занурюємо його в яєчну масу. Після цього обвалюють його в приготовленій сухій суміші так, щоб покрити паніруванням з усіх боків.
  • Форму або деко змащуємо однією столовою ложкою оливкової олії. Викладаємо запаніровані заготовки. Духовку розігріваємо до температури 220 градусів. Ставимо курячі нагетси на середній рівень вже гарячої духовки і відразу знижуємо температуру до 180 градусів. Запікаємо протягом десяти-п’ятнадцяти хвилин. Як тільки поверхня трохи зарум’яниться, дістаємо готові нагетси з духовки, щоб не пересушити.
  • Для приготування томатного соусу помідори надрізаємо хрест-навхрест і ошпарюємо окропом. Знімаємо шкірку. Розрізаємо навпіл і видаляємо насіння. Підготовлену м’якоть нарізаємо дрібними кубиками. Ріпчасту цибулю чистимо і подрібнюємо. Часник звільняємо від лушпиння і пропускаємо через прес.
  • На сковороді розігріваємо дві столові ложки оливкової олії і висипаємо в неї часник. Як тільки його дрібні шматочки почнуть шипіти, відразу всипаємо цибулю і перемішуємо. Обсмажуємо її до прозорості і легкого рум’янцю – це займе п’ять-сім хвилин.
  • Потім додаємо порізані помідори, томатний соус, трави, сіль, цукровий пісок і чорний мелений перець. Перемішуємо і продовжуємо готувати при помішуванні десять хвилин. Готовому соусу даємо повністю охолонути.

Гарячі нагетси перекладаємо з деко на сервірувальну тарілку. Подаємо разом з приготованим томатним соусом.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь