У чисті банки закладається перець горошком, часник, лавровий лист, кріп і петрушка. Потім зверху укладаються помідори, додається аспірин і все заливається розсолом на воді, солі цукру і оцті. Банки закочуються і залишаються при кімнатній температурі до повного охолодження.
Інгредієнти
Порції: –+
- Помідор 1.6-1.8 кг.
- Петрушка 4 гілочки
- Кріп 4 гілочки
- Лист лавровий 2 шт.
- Вода питна 1.5 л.
- Аспірин 3 шт.
- Оцет столовий 9% 75 мл.
- Цукор-пісок 75 гр.
- Сіль 40 гр.
- Часник 4 зуб.
- Перець чорний горошок 3 шт.
- Перець духмяний горошком 3 шт.
Кроки
- Для початку готуємо банки. Для цього ретельно вимиваємо їх під гарячою водою з содою, після чого стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Тепер кладемо на дно чорний і запашний перець горошком, очищений часник, лавровий лист, петрушку і кріп.
- Помідори добре промиваємо під проточною водою, видаляємо хвостики і обсушуємо їх на паперовому рушнику. Найкраще вибирати трохи недозрілі плоди.
- Далі щільно закладаємо томати в банки з зеленню до самого верху.
- Тепер готуємо розсіл. Для цього беремо відповідну каструлю або сотейник, наливаємо туди воду, оцет і додаємо сіль з цукровим піском. Перемішуємо і відправляємо на вогонь. Варимо, не доводячи до кипіння, поки сіль з цукром повністю не розчиняться.
- Зверху на помідори кладемо таблетки аспірину і заливаємо все готовим розсолом так, щоб він повністю покривав плоди.
- Закриваємо банки кришками і трясемо їх, поки таблетки не розчиняться повністю. Даємо вмісту повністю охолонути при кімнатній температурі, після чого відправляємо все в льох або холодильник. Через місяць вийдуть дуже смачні квашені помідори.
Подаємо їх до столу разом з улюбленими стравами. Приємного апетиту!