Краффіни стали просто мега-популярними в останні роки. Вони також готуються з дріжджового тіста, але відрізняються самою технологією приготування і великою кількістю вершкового масла. Готові Краффіни являють собою пористe листковe паску з різноманітною начинкою, яка є і всередині, і зовні. При цьому вони самі по собі виходять дуже красивими, тому в якості прикраси використовується тільки цукрова пудра.
родзинки можна в цьому рецепті замінити журавлиною, мигдаль – будь-яким іншим горіхом за вашим бажанням, а замість 20 грам живих дріжджів взяти 8 грам сухих. Дуже важливо не економити на вершковому маслі – саме завдяки йому шари не злипаються, а паска виходить ніжною і шаруватою.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне 350 гр.
- Родзинки 200 гр.
- Масло вершкове 160 гр.
- Мигдаль солодкий 100 гр.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Дріжджі свіжі 20 гр.
- Ванільний цукор 8 гр.
- Молоко коров’яче 110 мл.
- Куряче яйце 2 шт.
- Мускатний горіх 1 ч. л.
- Сіль ½ ч. л.
- Жовток курячого яйця 1 шт.
- Сублімована ягода за бажанням
- Кориця за бажанням
- Цукрова пудра
Кроки
- Дріжджі перемішайте з цукром (потрібно буквально 1 чайна ложечка) і влийте тепле молочко. Перемішайте і залиште в теплі до утворення пінної шапочки.
- Яйця з’єднайте з цукром – простим і звичайним – і збийте в піну. У просіяного борошна зробіть поглиблення і вилийте туди яєчну і дріжджову суміші, а так само 40 грам розтопленого вершкового масла, присоліть. Гарненько все розмішайте.
- Замісити тісто. Воно спочатку буде липким, але додавати борошно ні в якому разі не можна – просто вимішуйте його не менше 5 хвилин, і воно перестане прилипати до ручок.
- Каструльку змастіть вершковим маслом і покладіть в неї тісто. Накрийте харчовою плівкою і залиште в теплі годинки на 1.5.
- Гарненько обімніть тісто, що підійшло і розділіть його на 3 приблизно однакові шматка (тут важливо орієнтуватися на свої форми для запікання). Округліть кожен шматочок тіста, накрийте рушником і залиште хвилинок на 10.
- Ізюм залийте окропом і залиште на 15 хвилин. Потім злийте воду і обсушіть його. Розкачайте шматок тіста в тонкий пласт на присипаному борошном столі. Змастіть по всій площі підталим вершковим маслом.
- Посипте 1/3 частиною родзинок і пелюстками мигдалю. Скачайте тісто в рулет, накрийте рушником або серветкою і дайте ще трошки постояти в теплі.
- Все те ж саме виконайте з другою частиною тіста, тільки в цей раз в якості начинки будуть виступати родзинки з корицею. Третій пласт тіста посипте залишками родзинок і сублімованою ягодою. Також закатати в рулет.
- Тепер кожен з рулетів розріжте гострим ножем по всій довжині, відступивши від початку пару сантиметрів.
- Одну половину рулету закрутіть спіраллю до його початку, а другу закручуйте, укладаючи поверх першої.
- Повторіть з усіма 3 частинами.
- Змастіть паперові форми для пасок маслом і помістіть в них майбутні Краффіни. Накрийте чим-небудь і залиште в теплі хвилин на 20.
- Випікайте 10 хвилин при 200 градусах. Потім накрийте фольгою і готуйте ще 10 хвилин при 180. Тепер можна зняти фольгу і випікати ще з чверть години
- Готові Краффіни остудіть і рясно посипте цукровою пудрою.