Булочки Сіннабон відомі у всьому світі. Це пишна дріжджова здоба з начинкою з кориці чи шоколаду. Як обов’язкове доповнення використовується вершкова глазур або інший крем. За цим рецептом ви зможете приготувати справжні булочки Сіннабон у себе вдома.
Інгредієнти
Порції: –+
- Для тіста:
- Молоко коров’яче 1 ст.
- Масло вершкове 80 гр.
- Цукор-пісок 3 ст. л.
- Куряче яйце 1 шт.
- Дріжджі сухі 2 ч. л.
- Ванільний цукор 2 ч. л.
- Сіль ½ ч. л.
- Борошно пшеничне 3 ст.
- Для начинки:
- Цукор-пісок ½ ст.
- Масло вершкове 50 гр.
- Какао 2 ст. л.
- Для глазурі:
- Сир вершковий (або сметана жирна) 1 ст.
- Цукрова пудра 100 гр.
- Вершки 10% 5 ст. л.
Кроки
- Борошно просійте через дрібне сито 1-2 рази.
- В окремій мисці змішайте сухі дріжджі та чайну ложку цукру, залийте їх теплим молоком і залиште на 10-15 хвилин у теплому місці. В окрему ємність розбийте яйце, всипте цукор, що залишився, ванільний цукор змішайте інгредієнти. У яєчну масу додайте сіль, розм’якшене вершкове масло і ще раз добре перемішайте. Коли опара підійде, її додайте в яєчну масу.
- Далі частинами всипайте борошно і замішуйте тісто.
- Вимішуйте тісто, доки воно не почне відставати від рук. Потім накрийте його рушником і залиште в теплому місці на 40-50 хвилин.
- Підготуйте начинку. Розм’якшене вершкове масло змішайте з цукром і корицею, маса повинна вийти однорідною.
- Робочу поверхню просипте борошном і розкотіть тісто в корж прямокутної форми.
- Змастіть тісто начинкою, трохи відступаючи від країв.
- Поверніть тісто в рулет.
- Розріжте рулет на 12 рівних частин.
- Жаростійку форму змастіть маслом, розкладіть заготовки, залиште їх у теплі на 10-15 хвилин, щоб тісто ще трохи підросло.
- Випікайте булочки в духовці за 180-200 градусів 20 хвилин.
- Підготуйте глазур. Змішайте вершковий сир, цукрову пудру та вершки. Коли булочки будуть готові, нанесіть на них глазур та залиште на 10 хвилин.
Як тільки вони охолонуть, подавайте їх до чаю.