У начинку за цим рецептом додають моркву, і блюдо набуває літню свіжість, а також користь. При підготовці баклажанів їх умочують в борошні і тільки після цього смажать, однак для більш дієтичної версії цієї закуски, не використовується при обсмажуванні борошно.
Інгредієнти
Порції: –+
- Баклажан 3 шт.
- Морква 3 шт.
- Сир твердий 200 гр.
- Борошно пшеничне 50 гр.
- Майонез столовий молочний 3 ст. л.
- Часник 10 зуб.
- Рослинна олія для смаження
- Сіль за смаком
Кроки
- Моркву почистити і натерти, щоб вийшла стружка середнього розміру. Можна натерти її як для приготування по-корейськи.
- Сир подрібнити аналогічним способом. Якщо хочеться більш ніжної консистенції, сир краще натерти на більш дрібній тертці.
- В окремій мисці змішати підготовлену моркву і сир, додати туди подрібнений часник, майонез і трохи солі. Начинку помістити в холодильник на 20 хвилин.
- Баклажани нарізати тонкими пластинками, вмочити кожен шматочок в борошні і обсмажити в рослинній олії, щоб вийшли красиві рум’яні слайси.
- На кожен охолоджений шматочок баклажана викласти підготовлену морквяно-сирну начинку і згорнути рулетиком.
Подавати охолодженими. Приємного апетиту!