Рулетики, приготовані за цим рецептом, призначені для тих, хто не вважає блюдо без м’яса повноцінним. Спеції-коріандр, лавровий лист і часник – додають страві пікантності і насиченості смаку, а кус-кус — легкості і ноток близькосхідної кухні.
Інгредієнти
Порції: –+
- Баклажан 2 шт.
- Фарш м’ясний (свинина + яловичина) 500 гр.
- Кус-кус 30 гр.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Помідор 2 шт.
- Рослинна олія 6 ст. л.
- Цукор-пісок 1 ст. л.
- Зелень за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Коріандр мелений 1 ч. л.
- Лист лавровий 2 шт.
- Часник 3 зуб.
Кроки
- Баклажани промивають, нарізають скибочками, товщина яких повинна становити не більше 3 мм, а потім заливають гарячою солоною водою на 10 хвилин.
- В окремому посуді заливають окропом кус-кус і дають настоятися 5 хвилин.
- Одну цибулину нарізають дрібним кубиком і обсмажують до м’якого стану в олії. На це потрібно 5-7 хвилин. До цибулі викладають дрібнонарізану моркву і готують овочі разом ще 5-7 хвилин.
- У глибокій мисці змішують фарш, кус-кус, пасеровані овочі, рубану зелень, спеції, сіль і перець. Добре вимішують начинку, що вийшла.
- На скибочку баклажана викладають трохи начинки і згортають в рулет. Заготовки складають в глибоку скляну форму або сотейник.
- Для заливки, що залишилася цибулину нарізають і пасерують в олії, додають туди ж дрібно натерті томати, цукор, трохи солі і лавровий лист.
- Підготовлені рулетики посипають рубаним часником, заливають томатною сумішшю і тушкують під кришкою в духовці близько 45 хвилин. Температура приготування – 200 градусів.
Подають рулетики гарячими з томатним соусом і сметаною. Приємного апетиту!