Рибний суп із голів скумбрії – бюджетна та дуже апетитна страва. Я звикла солити скумбрію в домашніх умовах. Виходить дуже смачно. Але зараз не про це. А ось голови завжди викидала чи пригощала дворових котів, доки не знайшла цей рецепт. Буває, що до зарплати залишається небагато фінансів, а їсти хочеться. Тоді і приходить цей рецепт на допомогу.
Інгредієнти
Порції: –+
- Скумбрія глови 2 шт.
- Вода 1.5 л.
- Картопля 2 шт.
- Рис білий 30 гр.
- Морква ½ шт.
- Лавровий лист 1 шт.
- Перець чорний горошком 3 шт.
- Хмелі-сунелі ½ ч.л.
- Сіль за смаком
- Петрушка для прикраси
- Рослинна олія 2 ст.л.
Кроки
- Голови скумбрії помістіть у каструлю для варіння, наберіть 1,5 літра води. Поставте на плиту та закип’ятіть. Зніміть піну шумівкою і готуйте 15 хвилин.
- Через 15 хвилин витягніть голови, а бульйон перелийте через ситечко.
- Коренеплоди помийте щіткою під струменем води та очистіть від шкірки за допомогою ножа або економки. Картоплю поріжте досить грубо і закиньте в бульйон.
- Круглозерний рис промийте до прозорості води і висипте в запашний бульйон.
- Насипте сіль, горошини перцю та лаврушку.
- Приправте хмелі-сунелі і продовжуйте готувати не менше 20 хвилин.
- Морквину наріжте квадратиками. З цибулини зніміть лушпиння і дрібненько наріжте. Спосіб нарізки непринциповий. Робіть, як звикли.
- Цибулю з морквою пасеруйте на розпеченій сковорідці з олією.
- Петрушку промийте водою, подрібніть ножем . Пересипте разом із засмажкою в суп. Поверніть риб’ячі голови в каструлю. Закип’ятіть, вимкніть плиту та залиште настоятися. Голови надають бульйону насиченого смаку.
Наваристий і запашний рибний суп розлийте по тарілках і їжте з насолодою! Голови віддайте котикам. Виходить вигідний супчик для себе і вихованців.