Ніжні пікантні кабачки по-корейськи стануть вашим улюбленим салатом. Для цього рецепту відберіть молоді овочі невеликого розміру. Перед тим, як перейти до приготування салату, замочіть овочі у воді, так овочі залишаться хрусткими та соковитими.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 2.5 кг.
- Цибуля ріпчаста ½ кг.
- Морква 1 кг.
- Перець болгарський ½ кг.
- Рослинна олія 200 мл.
- Часник 200 гр.
- Оцет столовий 9% 150 мл.
- Цукор-пісок 210 гр.
- Сіль 2 ст. л.
- Приправи для корейської моркви 20 гр.
На порцію
Калорії: 55 ккал
Білки: 1.3 г
Жири: 0.2 г
Вуглеводи: 11.7 г
Кроки
- Приступимо до приготування салату з кабачків по-корейськи на зиму. Кабачки помийте та залиште в холодній воді на 1 годину. Потім обсушіть паперовими рушниками, очистіть шкірку і наріжте тонкими кружальцями.
- Болгарський перець помийте, очистіть від насіння і наріжте соломкою м’якоть.
- Цибулю наріжте півкільцями, моркву натріть на тертці. Перекладіть усі овочі у велику ємність, додайте до них подрібнений часник, влийте оцет, всипте сіль, цукор та приправи.
- Рослинну олію розігрійте і влийте гарячою до овочів, добре перемішайте. Накрийте миску чистим рушником і залиште салат за кімнатної температури на 3 години. За цей час вони пустять сік і замаринуються.
- Через час добре перемішайте салат, розкладіть його по сухим сухим банкам, прикрийте стерилізованими кришками. Простерилізуйте банки із салатом 15-30 хвилин у киплячій воді.
- Закатайте банки кришками, вкрийте чимось теплим і, коли закочення повністю охолонуть, заберіть їх у прохолодне місце.
Смачного!