До нарізаної капусти, томатів, перцю, цибулі і моркви додається подрібнений кріп і петрушка. Все перемішується і туди додається лавровий лист з сіллю. Далі салат вариться 15 хвилин, до нього заливається олія і оцет. Все розкладається по банках і закривається кришками.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста білокачанна 1 кг.
- Помідор 1.5 кг.
- Перець болгарський 1 кг.
- Цибуля ріпчаста 500 гр.
- Морква 500 гр.
- Кріп 50 гр.
- Петрушка 50 гр.
- Оцет столовий 9% 150 мл.
- Рослинна олія 120 мл.
- Сіль 50 гр.
- Лист лавровий 5 шт.
- Перець чорний мелений 1 ч. л.
Кроки
- Починаємо приготування з підготовки капусти. Знімаємо верхні листки, промиваємо її під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і шаткуємо за допомогою ножа або кухонного комбайна.
- Моркву чистимо, промиваємо і натираємо на крупній тертці. Ріпчасту цибулю очистимо і нарізаємо півкільцями. Кріп з петрушкою промиваємо під холодною водою і дрібно нарізаємо.
- Помідори промиваємо під проточною водою і нарізаємо тонкими часточками. Перець також промиваємо, вирізаємо плодоніжки, прибираємо все насіння і нарізаємо його вузькими смужками.
- Складаємо всі нарізані овочі з зеленню в глибоку миску і все перемішуємо. Далі додаємо туди лавровий лист, сіль і ставимо все в холодильник на годину, щоб овочі пустили сік. Через необхідний час викладаємо салат в сотейник і відправляємо на плиту. Доводимо до кипіння і варимо протягом 15 хвилин. За пару хвилин до приготування додаємо рослинну олію і оцет.
- Банки, в яких будемо зберігати салат, ретельно вимиваємо під гарячою водою з содою і стерилізуємо будь-яким зручним способом. Розкладаємо по ним гарячі овочі і закочуємо бляшаними або вакуумними кришками. Перевертаємо банки догори дном, закутуємо в покривало або плед і залишаємо до повного охолодження. Далі відправляємо на зберігання в темне прохолодне місце. Відкриваємо взимку і подаємо до столу з улюбленими стравами.
Приємного апетиту!