Нічого не маю проти салатів з майонезом, хоч вони і вийшли з моди. Однак після ряду зимових свят ні олів’є, ні вінегрет вже не лізуть — впевнена, я не одна така. На цей випадок завжди зручно мати під рукою рецепт чогось простого, дієтичного, але при цьому ситного. У моєму випадку це салат з креветками і руколою, який можна знайти в меню більшості ресторанів.
Мої подруги від нього в захваті і вже додали його в свої кулінарні книги. Вся справа в незвичайній заправці: для неї використовую жменю мигдалю, мед і бальзамічний оцет.
- Рукола 110 грам
- Креветки свіжі 250 грам
- Мигдаль солодкий 25 грам
- Гірчиця діжонська 5 грам
- Мед квітковий 1 ч. л.
- Олія оливкова 20 мл.
- Помідор 2 шт.
- Часник 1 зуб.
- Бальзамічний оцет 20 мл.
- Авокадо 1 шт.
- Лимонний сік 2 ст. л.
- Очищені і розморожені креветки потрібно замаринувати перед обсмажуванням. Для цього змішайте оцет і оливкову олію. з розчавленим часником і залиште креветки в соусі на 10 хвилин.
- За цей час підготуйте авокадо: видаліть кісточку, зніміть шкірку і наріжте його на скибочки або кубики.
- Потім обсмажте креветки на сковороді, посоліть і поперчіть за смаком.
- Приготуйте заправку: мигдаль або кедрові горішки подрібніть в крихту, змішайте з медом, лимонним соком і парою ложок оливкової олії.
- Наріжте помідори (можна використовувати черрі), змішайте їх із зеленню і авокадо. Заправте салат і викладіть зверху креветки. Готово!
Для красивої подачі іноді використовую пармезан – його можна натерти в крихту або нарізати на тонкі скибочки. Насичений сирний аромат добре підходить до страв з креветками. Якщо у вас немає пармезану, використовуйте інший твердий сир з яскравим смаком. Сподіваюся, цей рецепт займе місце у вашому серці і вашій кулінарній книзі!