Салат з печінкою «Каприз»

Час приготування: 30 хв

З величезної кількості страв з печінки мені довгий час подобався тільки печінковий торт. Складно сказати, чому: через ніжної консистенції або через велику кількість майонезу. Але зовсім недавно сподобався рецепт печінки по-кавказьки. А слідом за ним відвідала думка: а чому б не приготувати печінку на новорічний стіл? Пані та панове, салат з печінкою «Каприз» просто вкрав моє серце.

І не тільки моє: домашнім це блюдо сподобалося навіть більше олів’є. Кажуть, що воно (напару з вінегретом і мімозою) вже приїлося за довгі роки. А свіжий горошок і майонез є і в «Капризі». Ось тільки не простий майонез, а швидкий домашній, приготований без яєць.

Знаю, що ви скажете: смак печінки занадто різкий і буде домінувати над іншими інгредієнтами. Але після печінки по-кавказькому я, здається, знайшла спосіб, як повністю розкрити цей продукт. Поєднання виходить що треба!

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
30 хвДрук
  • Печінку промийте, почистіть від плівок і прожилок і наріжте на шматочки (невеликі кубики або смужки). Залийте їх соєвим соусом і залиште вимочуватися на 15 хвилин.
  • Цибулю почистіть і дрібно наріжте. Моркву натріть на крупній тертці. Поставте яйця варитися.
  • Розігрійте олію на сковороді і обсмажте печінку до готовності (по 3 хвилини з кожного боку). Додайте роздавлений часник і зніміть з вогню.
  • Окремо обсмажте цибулю і моркву, додайте до печінки.
  • У салат додайте нарізані кубиком варені яйця і огірки.
  • Молоко збийте з олією до загустіння. Додайте гірчицю, часниковий порошок, лимонний сік, сіль і знову збийте. Залишилося тільки заправити ним салат.

Як Ви вже здогадалися, домашній майонез — той самий секретний інгредієнт. Легкий, повітряний, натуральний, він найкраще підходить для салату. Ставити його на стіл хочеться з приводу і без! Він підкуповує своїм гармонійним смаком і доступними продуктами. Загалом, рекомендую обов’язково спробувати.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь