Салат з руколою і креветками відрізняє неординарний і витончений смак, простота в приготуванні і гарний зовнішній вигляд, що буде альтернативою важкому салату з майонезом. Доповнимо салат помідорами “Черрі”, твердим сиром і заправимо пікантним соусом на основі олії оливи, меду і соєвого соусу.
Інгредієнти
Порції: –+
- Рукола 1 пучок
- Креветки свіжі 300 гр.
- Черрі 10 шт.
- Сир Пармезан 40 гр.
- Часник 1 зубець
- Кедрові горіхи 30 гр.
- Для заправки:
- Олія оливкова 3 ст. л.
- Соус соєвий 2 ст. л.
- Мед квітковий 1 ч. л.
- Лимон 1 часточка
Кроки
- Рукколу, видаливши щільні черешки, обполоснути холодною водою, обсушити серветкою і укласти гіркою на сервірувальну салатницю.
- Помідори “черрі” промити, розрізати на половинки і укласти поверх листя руколи.
- Заздалегідь розморожені креветки очистити, видаливши панцир з головою і кишковою веною. Очистити зубок часнику і дрібно нарізати. У сковорідці розігріти трохи оливкової олії і обсмажити в ній протягом п’яти хвилин, очищені креветки разом з подрібненим часником.
- Приготовані креветки красиво розподілити поверх помідорів і руколи.
- Твердий сир нарізати гострим ножем тонкими слайсами, бо натерти на терці Потім скибочками сиру рівномірно покрити салат.
- Для заправки, в чашку налити потрібну кількість оливкової олії і соєвого соусу. Додати до них чайну ложку меду і подрібнену лимонну часточку. Ці інгредієнти добре перемішати.
- Полити салат приготовленою заправкою і декорувати кедровими горішками.
Салат відразу подати до столу. Приємного апетиту!