Шулюм з баранини і баклажанів

Головним правилом справжнього шулюма є велика кількість м’яса та невеликий набір овочів. Принцип приготування простий: м’ясо з кісточкою (у цьому варіанті баранина) довго нудиться на невеликому вогні, потім додаються овочі та приправи, які визначають основний аромат шулюма. У цьому рецепті традиційний набір овочів доповнимо баклажанами. Готуємо шулюм на плиті і краще взяти казан.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
2 год 50 хвДрук
  • Баранину промити під проточною водою та нарізати великими шматками. Перекласти її в каструлю для варіння супу або казан, залити холодною водою і варити протягом 1,5 години на помірному вогні, щоб вийшов наваристий бульйон. Пінку періодично знімати і воду доливати у міру википання.
  • Поки баранина вариться, підготувати овочі. Почистити і промити картоплю. Нарізати її середніми шматочками.
  • У промитих баклажан зняти шкірку і нарізати цей овоч товстими півкухлями.
  • Солодкий перець очистити від насіння з перегородками та нарізати смужками. Очищену цибулю нарізати більш дрібно.
  • Помідори очистити від шкірки, обшпарити їх окропом і потім нарізати кубиками.
  • У бульйон до звареної баранини перекласти нарізку картоплі і поварити 7 хвилин.
  • Потім в бульйон перекласти нарізку решти овочів і варити ще 10-12 хвилин.
  • Петрушку з кінзою промити, обсушити серветкою і дрібно нашаткувати. Почистити зубки часнику та подрібнити через часнику. Гострий перець дрібно нарубати ножем. У зварений шулюм перекласти зелень з часником і гострим перцем, насипати на свій смак сіль з меленим перцем і хмелі-сунелі, додати лавровий лист і через пару хвилин вогонь вимкнути.

Дати шулюму з бараниною та баклажанами 20 хвилин для настоювання під закритою кришкою, і потім страву можна сервірувати до обіду. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь